Hírek

Felsőházba lőtték magukat pólósaink

Vízilabda

2021. február 2.

Az elmúlt hétvégén, Pécsen, az Abay Nemes Oszkár Sportuszodában rendeztek vízilabda utánpótlás fordulót, ahol mind három induló csapatunk győzelmet aratott.

Felsőházba lőtték magukat pólósaink

Kemény mérkőzéseken aratott szép győzelmekkel az Országos Bajnokság felsőházába jutottak sportolóink a nagy vidéki fellegvárnak számító Szeged csapatai ellen.

MESTERMÉRLEGEK

 Serdülő korosztály:

Eredmény: PSN Zrt. Sportiskola - Szegedi Vízipóló suli: 14 - 12

– Hasznos és melós mérkőzést nyertünk meg a jól felkészített Szeged ellen. Jól elosztották a terheket a játékosok, és ismét csapatmunkát láttam tőlük. Több jó egyéni teljesítmény is akadt ma a csapatban (Bali, Slézia, Kőszegi, Vidovenyecz) és jó volt viszontlátni az önbizalmat és felvállalt felelősséget szinte minden játékosomtól a kiélezett helyzetekben.

De nagyon sok a 12 kapott gól, amire nem lehet magyarázat a Szeged kellemetlen játékstílusa és a külső körülmények sem.

Hullámzott a játékunk, de végig volt tartásunk és kellő fegyelmezettségünk a kulcspillanatokban, még ha túl sok hiba csúszott is ma be. Rengeteg tanulsággal járt a mai mérkőzés, amiből tanulni kell. Mind a három országos csapatunk ott van a legjobb 8 között a saját tabelláján, ezáltal pedig az összesített felsőházban folytathatjuk, amiért jár a köszönet és a gratuláció az edzőkollégáimnak és a játékosaimnak – értékelte a látottakat dr. Szilágyi Kristóf, edző.

 

Gyermek korosztály:

Eredmény: PSN Zrt. Sportiskola - Szegedi Vízipóló suli: 14 - 11

– Gratulálok a csapatnak, igazi csapat munka volt. Öt kulcsfontosságú játékosunkat elveszítve is tudunk diadalmaskodni. A kevesebb lehetőséget kapó játékosok jól szálltak be a mérkőzésbe, élni is tudtak az adódó helyzettel. Gratulálok, felsőházasok vagyunk! – dicsérte csapatát Jakab Dániel, edző.

 

Ifjúsági korosztály:

Eredmény: PSN Zrt. Sportiskola - Szegedi Vízipóló suli: 10 - 9

– Egy végletekig kiélezett, változatos, beledöglős, de nagyon sportszerű mérkőzésre volt kilátás, és ilyen is lett. Azt éreztem, hogy a mi akaratunk érvényesül, de elöl kapkodunk, vagy éppen túljátsszuk a kidolgozott helyzeteket. Ettől pedig megjött a Szeged önbizalma, viszont nagy előrelépés az elmúlt hetekhez képest, hogy meg tudtunk állni ma ezen a lejtőn, és összekapaszkodva felálltunk ebből a lélektanilag nem könnyű helyzetből. 10 gól és 7 játékos által egy egygólos meccsen. Ki kell emelnem Aranyi Attilát, akinek a végjátékban helyén voltak a különböző szervei, és 8-9 után 2 perc alatt szerzett góljával eldöntötte a mai meccset. De az igazi vezére ma a csapatnak Kókai Szilárd volt, aki a jó játéka mellett a vízben is űzte-hajtotta társait. Büszke vagyok arra, hogy ilyen karakterű játékosok alkotják a csapatomat. Gratulálok a szegedi edzőkollégáimnak a mai kiélezett meccsekhez és a felsőházba jutásukhoz! – összegezte a mérkőzést dr. Szilágyi Kristóf, edző.

 

Gratulálunk a sikeres fordulóhoz sportolóinknak és edzőinknek egyaránt!

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. május 13.

Toboroz a vízilabda szakosztály

2021. május 10.

Aktuális heti versenyek