Lábtenisz szakág

Rövid ismertetés a sportágról országos és városi szinten:

A Magyar Lábtenisz Szövetség 1990-ben alakult, azonban a lábtenisz legelső változatát, már a múlt század elején is játszották a tereken, a harmincas évektől a focisták kedvelt kiegészítő sportága volt. A hetvenes évek közepétől az ország különböző részein, elsősorban strandokon kezdtek el szervezni nyílt vagy zártkörű lábtengó-versenyeket, ahol az irányadó szabályokat mindig a rendezők határozták meg.

Szervezett formában, városunkban is ekkortájt jelent meg a sportág, ez az időszak volt az az “aranykor”, amikor a legtöbben játszották, szinte nem telt el úgy nyári hétvége, hogy valamilyen formában ne találkozzunk lábteniszezőkkel , legyen az a Balokány, a Pollack strand, a Nevelési Központ, a Hullám fürdő vagy az orfűi strand. Számtalan olyan válogatott vagy válogatott-szintű sportoló választotta kiegészítő mozgásformaként, akik a “hétköznapokon” nem használtak labdát(vagy nem ilyen formában), de nemcsak szórakozásként, hanem egyfajta alternatív edzésként is hasznosították.

Remek szabadidősportként mindenkinek ajánlott, kortól, nemtől függetlenül, fejleszti a robbanékonyságot, gyorsaságot, reakcióidőt.

Érdeklődni lehet: Vancsik Milán, +36209704470, e-mail: milan.vancsik@gmail.com

Pályabérlés