PSN Kollégium

Tulajdonos: Pécs Megyei Jogú Város, Fenntartó: PSN Zrt.

Visszatekintő

  1. február 11-én megalakult Pécsi Futballakadémia Alapítványának elsődleges célja volt, hogy segítse a pécsi, ezen belül a PMFC labdarúgó utánpótlás neveléséhez szükséges feltételek megteremtését azzal, hogy a labdarúgás sportágban tehetséges fiatalok fejlődését középiskolai tanulmányi keretek között biztosítsa, ezzel járuljon hozzá Pécs városában és Baranya megyében a labdarúgás sportág népszerűsítéséhez és minőségi fejlődéséhez és a fiatalság egészséges életmódra neveléséhez. Ezt a szerepet vállalta 2015 novemberétől a Pécsi Sport Nonprofit Zrt, mint jogutód.

A kollégium 2011. szeptember 1-én kezdte meg működését a Kollégiumi Nevelés Országos Alapprogramjának és a helyi sajátosságok figyelembevételével.

Közvetlen környezet

Kollégiumunk épülete Pécs-Uránvárosban található, a Türr István utcai, Pécsi Hajnóczy József Kollégium 4. emeletén. Az edzési lehetőségeket tekintve jól megközelíthető helyen, a sportpályáktól 10 percnyire.

Az épület egésze, eddig is közoktatási intézményként működött, az előző időszakban is kollégiumi ellátást biztosított az itt lakó tanulók számára, így a közegészségügyi és egyéb hatósági szabályozóknak megfelelően kialakított rendben alkalmas a tanulók fogadására. A közös épülethasználatból adódóan a kollégiumi funkciónak megfelelően együttműködés rögzíti a kollégiumi feladatokat.

A kollégiumi élet szempontjából fontos lakószobák ideális „második otthont” jelentenek a tanulóknak, 4 ágyas szobákban laknak a diákok. Az idei tanévtől jelentősen komfortosabban az új nyílászáróknak köszönhetően. Jelenleg 48 tanulót képes fogadni az épületen belüli legfelső szint.

A szinten található közös helyiségek (teakonyha, társalgó) szintén jó alapot adnak a funkcionális működéshez. A tanulók számára külön tanulószoba biztosított a nyugodt tanulás érdekében.

Könyvtári szolgáltatást az épületben található másik intézménnyel megállapodva látja el a kollégium. A pihenéshez és ismeretszerzéshez az egész szinten elérhető a vezeték nélküli internet.

Kik nyerhetnek felvételt?

A tanulók saját döntés (szabad iskolaválasztás érvényesülése) alapján kérhetik felvételüket hozzánk, de alapvetően a PMFC igazolt labdarúgóit fogadjuk a kollégiumban. Baranya Megye, a régió, és hazánk településéről fogadjuk a tehetséges és futball iránt elkötelezett diákokat, akik Pécs MJV középiskoláiban tanulnak.

Küldetésnyilatkozat

Kollégiumunk teljes alkalmazotti köre azért végzi tevékenységét, hogy támogassa diákjai sportolói és középiskolai tanulmányait.

Kollégiumi szolgáltatásainkkal, különösen nevelőmunkánkkal az egyesületi, az iskolai és családi nevelést kívánjuk kiegészíteni úgy, hogy az általunk kínált fizikai és pedagógiai környezet szolgálja mind az egyén, mind a közösség érdekét és értékét.

Olyan iskolát, kollégiumot szeretnénk, ahol lehetőség van arra, hogy a tehetséges sportolók a legideálisabb körülmények között fejlődhessenek, nagy figyelmet fordítva szellemi épülésükre és személyiségfejlesztésükre.

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a nálunk tanuló diákok egyaránt eleget tudjanak tenni a sport és a közoktatás elvárásainak is.

Kollégiumunk mindennemű tevékenységének szervezésében elsődlegesnek tekinti a jövőben is diákjai érdekeit.

Hisszük és tapasztaljuk, hogy minden és mindenki nevel a kollégiumban és az életben.

Nevelőtestület

Nevelőtestület létszáma 5 fő. Ebből 1 fő intézményvezető, 4 fő nevelőtanár.

Farkas Tamás csoportvezető

– elérhetőség: facebook, messenger, e-mail: farkastamas19871007@gmail.com

– tantárgy: matematika, fizika

Feller Dénes

– elérhetőség: facebook, messenger, e-mail: feller.denes@gmail.com

– tantárgy: testnevelés, úszás

Horváth Bálint csoportvezető

– elérhetőség: facebook, messenger, e-mail: allymccoist@freemail.hu

– tantárgy: történelem (történelem felkészítő, emelt- és középszintű érettségire való felkészítés)

Koller Viktor
– elérhetőség: e-mail: pmfckollegium@gmail.com
– tantárgy: testnevelés, labdarúgás

Elérhetőségeink

Fenntartó

Pécsi Sport Nonprofit Zrt.

7633 Pécs, Dr. Veress Endre u.10.

telefon: +36 (72) 312-111

e-mail: iroda@psnzrt.hu

Pécsi Sport Nonprofit Zrt. Kollégiuma

7633 Pécs, Türr István út 2. 4.emelet

Tel.: 72/554-409

e-mail: pmfckollegium@gmail.com,

Adószám: 18268458-1-22

OM azonosító: 201639

igazgató: Resz Dániel

telefon: 30/1834654

e-mail: psnkollegium@gmail.com