Edzéshelyszín: Lauber Dezső Sportcsarnok, nyugati szárny

Edzők: Varga-Réfi Eszter, Sümegi Odett, Horváth Beáta, Ragács Kíra, Ludmann Fanni

Elérhetőség: refi.eszter@psnzrt.hu +36-20/501-1467

Csoportok:

  • Óvodás csoport: 3,5-6 éves korig
  • Kisiskolás csoportok: 7 éves kortól
  • 5 versenyzői csoport

Cél: versenyaerobik utánpótlás-nevelés, versenyeztetés egészen felnőtt korig (hazai- és nemzetközi megmérettetéseken egyaránt)

Korosztály és tudásszint szerinti bontásban, 11 csoportban dolgozik a szakosztály. A fő irányvonal a versenyekre való felkészítés, amely mellett komoly szerepet kap a mozgás megszerettetése és az egészséges életmódra nevelés is.

Nem titkolt szándék az élsportolók kinevelése, hiszen eddig is olyan versenyzőkkel büszkélkedhet a sportág pécsi központja, mint Mazács Fanni és Bali Dániel, akik kiemelkedő sportsikerek mellett (pl. Európa- és világbajnoki érmek) kimagasló tanulmányi eredményekkel is büszkélkedhetnek. Több utánpótlás válogatottal is rendelkezik a szakosztály jelenleg 150 fős bázisa.

Az élsportolókon kívül sok olyan kisgyermeknek is versenyzési lehetőséget tud biztosítani a sportág, akik nem szeretnének élsportolókká válni, hanem alacsonyabb szinten (kevesebb idő ráfordítással) szeretnének megmérettetni.

3,5 éves kortól várjuk lányok és fiúk jelentkezést, egészen 12 éves korig lehet kapcsolódni a munkához akár tanév közben is.