Szakosztály bemutatása:

 • A szakosztályt 2012-ben alapította Csonka Zsófia, majd 2016-ban szabadidős szekcióval bővültek. 2019 szeptemberétől már utánpótlás korúakkal is foglalkoznak. A szabadidős részlegbe regisztráltak száma jelenleg 39 fő, az utánpótlásba 11 versenyző tartozik.

A sportág bemutatása:

 • A sportlövészet az 1896-os újkori olimpiától kezdve része a nyári olimpiák programjának, igaz, a versenyszámok számos módosításon estek át azóta. A nyári olimpiai játékok összesített éremtáblázatában, sportlövészetben, Magyarország a 11. helyen szerepel a világ országai között az eddig megszerzett 7 arany, 3 ezüst és 7 bronzéremmel.

Sikeres sportolók, akik a PSN Zrt. növendékei, vagy azok voltak:

 • A PSN Zrt. kiemelt sportolója, Csonka Zsófia négyszeres olimpikon, olimpiai hatodik helyezett, Európa-bajnok, Világkupa-győztes, sokszoros országos bajnok.

Kiket várunk?

 • Utánpótlás szakosztályunkba olyan 10. életévet már betöltött gyermekeket várunk, akik szívesen megismerkednének a légpisztolyos lövészettel és versenyzéshez is kedvet éreznek magunkban. A szakosztály célja az, hogy már gyermekkorban megtanítsa a fegyverek tiszteletét, használatát, és ezzel rengeteg felejthetetlen élményt biztosítson minden sportlövőnek Magyarország egyik legjobban felszerelt lőterén. A lövészet fejleszti a koncentrációt, önfegyelemre és önállóságra nevel, egyéni és csapatsikereket is el lehet érni benne, és olyan képességekre lehet szert tenni, amelyeket a tanulásban is tudnak kamatoztatni a gyerekek.
 • A szabadidős szakosztály is vár minden kedves jelentkezőt, aki saját fegyverrel rendelkezik, vagy szándékában áll vásárolni.
  A szakosztály tagjai a lőtér nyitvatartásának megfelelően, előre egyeztetett időpontban, egyénileg, vagy a szakosztály tagjaival együtt van lehetőség készülni. Kedden és csütörtökön délelőtt 9-11 óra között rendszeres közös edzésre gyűlnek össze a szenior versenyzők, akik országos bajnokságokon és szabadidő versenysorozatokon is évről évre szép eredményeket érnek el.

Kiknek ajánljuk a sportágat?

 • Várunk minden olyan érdeklődőt, aki szívesen csatlakozna egy jó hangulatú, motivált csapathoz, történjen az hobbi sportolási vagy versenyzési szándékkal.

Előfeltételek a jelentkezéshez:

 • Gyermekek esetén betöltött 10. életév, szabadidősök esetén saját fegyver megléte, vagy vásárlási szándék az előfeltétel.

Edzések időpontjai, helyszíne (korosztályokra bontva):

 • Utánpótlás szakosztály: hétfő-csütörtök 16:00-18:00 között előre egyeztetett időpontban, heti két alkalommal.
 • Szabadidős szakosztály: a lőtér nyitvatartási idején belül előre egyeztetett időpontban.

Megtekinthető-e az edzés?

 • Igen, a gyermekek edzését a szülők is megtekinthetik.

Szakosztályvezetőről és edzőkről rövid bemutatkozás (végzettség, tapasztalatok/nagyobb eredmények a sportágban):

 • Szakosztályvezető:

Herr Adrienn az utánpótlás és a szabadidős szakosztály vezetője és edzője is egy személyben. Adrienn gyermekkora óta lő, szülei, Herrné Kiss Éva és Herr László edzőként számos sikeres sportolót neveltek ki, többek között Csonka Zsófia nevelőedzői is voltak, a mai napig segítik a lövészsport munkáját. Adrienn a gimnáziumi évei alatt a magyar válogatott tagjaként számos nemzetközi versenyen vett részt, országos bajnoki címet szerzett, legjobb eredménye a 2003-as plzeni Főiskolások Világbajnokságán csapatban nyert aranyérem. Az élsportot szabadidősportra cserélte, szakmai tudásával és tapasztalataival segíti a szakosztályok tagjait. Testnevelési Főiskolán szerzett sportlövész szakedzői diplomát 2009-ben.

 • Edzők:

Csonka Péter, Csonka Zsófia olimpiai válogatott kerettag bátyja és egyben edzője. Péter már a 2008-as pekingi olimpia óta segítette a háttérből Zsófi munkáját, majd 2011 óta hivatalosan is az edzője.  Pisztolyos versenyzőként ismerkedett meg a sportággal (1995-1999, PVLK). Versenyzőként országos bajnok és többszörös helyezett egyéniben és csapatban. A sportlövészet után kosárlabdázott és ma is aktívan sportol, a szörf és egyéb vízi sportok szerelmese. Civil munkája mellett jelenleg csak Zsófival dolgozik, de igény esetén vállal egyéni felkészítést. Edzőként több szép eredményt ért el, többek között egy olimpiai hatodik helyet, Európa bajnoki első helyet, világbajnoki és Európa bajnoki harmadik helyet csapatban. A Semmelweis Egyetemen szerzett sportlövész szakedzői diplomát 2012-ben.

Versenyzési lehetőség:

 • Számos hazai versenyt szerveznek az ország klubjai, így az arra készen álló versenyzők rendszeresen megmérettethetik magukat a saját korcsoportjuknak megfelelően, serdülő, ifjúsági, junior és felnőtt korcsoportokban.

Elérhetőségek, kapcsolat:

 • Herr Adrienn

adrienn.herr@psnzrt.hu

+3630/183-4679

 • Csonka Péter

csonkapeter@gmail.com

+3620/264-9591