Triatlon Országos Bajnokságok Pécsett

Dátum:: 2021 július 26516 szó2.6 perc átlagos olvasási idő

Miközben Tóth Szilárd szakosztályvezetőnk tanítványa, Bicsák Bence szenzációs eredményt ért el az Olimpián, itthon lázas készülődés zajlik, ugyanis augusztus 7-8-án, szombaton és vasárnap Triatlon Országos Bajnokságokat rendez a PSN Zrt.

A Pécsi Sportiskola vezetőjét, Sági Zoltánt, mint a rendezőbizottság elnökét kérdeztük a versennyel kapcsolatban. Mit érdemes tudni, hogy áll a szervezés?

– Mindenekelőtt szeretnék gratulálni Tóth Szilárd kollégámnak és Bicsák Bencének. Egészen fantasztikus az az eredmény, amit az Olimpián elértek. A triatlon sportág világszerte egyre népszerűbb, rohamtempóban fejlődik. Magyarországon Pécs az egyik legjobb műhely, sok sportolónk van és az eredményeket tekintve is az ország élvonalába tartozunk. Nem csoda, hogy 2018-ban és 2019-ben is országos bajnokságok megrendezésére kérte fel a Pécsi Sportiskolát a Magyar Triatlon Szövetség. A korábbi rendezések sikeresek voltak, a 2018-ast az év versenyének is megválasztották. Pécs és azon belül a Tüskésrét és környéke kiváló helyszínnek bizonyult, sportvezetők, versenyzők és nézők egyaránt nagyon kedvelték. Már 2020-ban is felmerült, hogy újra legyen Pécs az egyik rendező, ám akkor a COVID járvány miatt elmaradtak a versenyek. 2021-ben aztán a Szövetségtől megkaptuk a felkérést az utánpótlás és a váltó országos bajnokságok megrendezésére, amit nagy örömmel fogadtunk el. Szombaton reggel 08:00 és este 20:00 között az utánpótlás sportolók versenyei lesznek, vasárnap 08:00 és 16:00 között pedig a felnőttek váltóversenyén izgulhatnak a kilátogató nézők. A szervezési munkálatok jól haladnak, a triatlon szakosztály két edzője, Adrián Dorottya és Tarnóczi Tamás nagyon sokat segítenek az operatív feladatokban.

Hány résztvevő lesz a versenyen?

– A nevezési határidő még nem járt le, így nem tudunk pontos versenyzői létszámot mondani, de előzetesen a 2 nap alatt összesen 1000-1200 versenyzőre számítunk. Reményeink szerint minél többen megtekintik a helyszínen is a futamokat.

Úgy hallottuk, hogy egy különlegesség is lesz, erről lehet tudni részleteket?

– Valóban, készülünk egy speciális futammal, ahol a városi cégek munkatársaiból álló váltók állnak majd rajthoz. Ilyen a korábbi két pécsi verseny alkalmával nem volt, de szeretnénk ezzel hagyományt teremteni, és minden évben rendezni egy hasonlót.

Érinti-e a verseny a közlekedést?

–Igen. Nem nagy útszakaszon és nem egész nap, de lesznek útlezárások. Ennek a részleteit hamarosan közzétesszük.