Lövészet

Szakosztály bemutatása:

 • A szakosztály – Csonka Zsófia Sportiskolához való csatlakozásával – 2012-ben jött létre. 2016-tól kezdődően szabadidős amatőr sportolók is regisztrálhattak, majd 2019 szeptemberétől az edző utánpótlás korúakkal is foglalkozik. A szabadidő szakosztály létszáma jelenleg 39 fő, míg az utánpótlás korú versenyzők 15-en vannak.

A szakosztály tagjai a lőtér nyitvatartásának megfelelően, előre egyeztetett időpontban, egyénileg, vagy a szakosztály tagjaival tudnak készülni. Kedden és csütörtökön délelőtt 9-11 óra között rendszeres közös edzésre gyűlnek össze a szenior versenyzők, akik országos bajnokságokon és szabadidős versenysorozatokon is évről évre szép eredményeket érnek el.

A sportág bemutatása:

 • A sportlövészet az 1896-os újkori olimpiától kezdve része a nyári olimpiák programjának, igaz, a versenyszámok számos módosításon estek át azóta. A nyári olimpiai játékok összesített éremtáblázatában, sportlövészetben, Magyarország a 11. helyen szerepel a világ országai között az eddig megszerzett 7 arany, 3 ezüst és 7 bronzéremmel.

Sikeres sportolók, akik a PSN Zrt. növendékei, vagy azok voltak:

 • A PSN Zrt. kiemelt sportolója, Csonka Zsófia négyszeres olimpikon, olimpiai hatodik helyezett, Európa-bajnok, Világkupa-győztes, sokszoros országos bajnok.

Kiknek ajánljuk a sportágat?

 • Várunk minden olyan érdeklődőt, aki szívesen csatlakozna egy jó hangulatú, motivált csapathoz.

Előfeltételek a jelentkezéshez:

 • Gyermekek esetén betöltött 10. életév, szabadidősök esetén saját fegyver megléte, vagy vásárlási szándék az előfeltétel.

Edzések időpontjai, helyszíne (korosztályokra bontva):

 • Utánpótlás szakosztály: hétfő-csütörtök 15:00-17:00 között előre egyeztetett időpontban, heti két alkalommal.
 • Szabadidős szakosztály: a lőtér nyitva tartási idején belül előre egyeztetett időpontban.

Megtekinthető-e az edzés?

 • A gyermekek első két edzése megtekinthető a szülők számára.
 • Szakosztályvezető, edző:

Herr Adrienn az utánpótlás és a szabadidős szakosztály vezetője és edzője is egy személyben. Adri gyermekkora óta lő, szülei, Herrné Kiss Éva és Herr László edzőként számos sikeres sportolót neveltek ki, többek között Csonka Zsófia nevelőedzői is voltak, a mai napig segítik a lövészsport munkáját. Adri a gimnáziumi évei alatt a magyar válogatott tagjaként számos nemzetközi versenyen vett részt, országos bajnoki címet szerzett, legjobb eredménye a 2003-as plzeni Főiskolások Világbajnokságán csapatban nyert aranyérem. Az élsportot szabadidősportra cserélte, szakmai tudásával és tapasztalataival segíti a szakosztályok tagjait. Testnevelési Főiskolán szerzett sportlövő szakedzői diplomát 2009-ben.

 • Edző

Csonka Péter, Csonka Zsófia olimpiai válogatott kerettag bátyja és egyben edzője. Péter már a 2008-as pekingi olimpia óta segítette a háttérből Zsófi munkáját, majd 2011 óta hivatalosan is az edzője. Pisztolyos versenyzőként ismerkedett meg a sportággal (1995-1999, PVLK). Versenyzőként országos bajnok és többszörös helyezett egyéniben és csapatban. A sportlövészet után kosárlabdázott, ma is aktívan sportol, a szörf és egyéb vízi sportok szerelmese. Civil munkája mellett jelenleg csak Zsófival dolgozik, de igény esetén vállal egyéni felkészítést. Edzőként több szép eredményt ért el, többek között egy olimpiai hatodik helyet, Európa bajnoki első helyet, világbajnoki és Európa bajnoki harmadik helyet csapatban. A Semmelweis Egyetem képzésén szerzett sportlövő szakedzői végzettséget 2012-ben.

Versenyzési lehetőség:

 • Számos hazai versenyt szerveznek az ország klubjai, így az arra készen álló versenyzők rendszeresen megmérettethetik magukat a saját korcsoportjuknak megfelelően, serdülő, ifjúsági, junior és felnőtt korcsoportokban.

Elérhetőségek, kapcsolat:

 • Herr Adrienn

adrienn.herr(kukac)psnzrt.hu

+3630/183-4679

 • Csonka Péter

csonkapeter(kukac)gmail.com

+3620/264-9591

On november 29, 2022
A szombati napon, Salgótarjánban vettek részt fiatal sportlövőink a Serdülő Országos Bajnoks
On november 3, 2022
Sportlövészet szakosztályunk tagjai a hosszú hétvége szombati napján részt vettek a Zsombón
On október 25, 2022
Sportlövészet 2022. október 29. | Grand Prix (Szeged) Torna 2022. október 30. | Fiú gyermek kez
On október 24, 2022
Az egyiptomi sportlövő világbajnokság csapatversenyének első szakaszában a 17 induló ország
On október 22, 2022
Tovább folytatódik Csonka Zsófi menetelése az Egyiptomi Arab Köztársaság fővárosában a Pis
On október 19, 2022
Első számában, standard pisztolyban lőtt a mai napon sportlövőnk az egyiptomi Kairóban zajló
On október 18, 2022
A tegnapi napon repült az Egyiptomi Arab Köztársaság fővárosába sportlövőnk, ahol vasárnap
On szeptember 28, 2022
Szeptember utolsó hétvégéjén a budapesti Nemzeti Lőtéren megrendezett 25-50 méteres Nemzeti
On szeptember 18, 2022
A PSN Zrt. sportlövője Wroclawban ünnepelte hétfőn születésnapját az Európa-bajnokságon, a