Lövészet

Szakosztály bemutatása:

 • A szakosztály – Csonka Zsófia Sportiskolához való csatlakozásával – 2012-ben jött létre. 2016-tól kezdődően szabadidős amatőr sportolók is regisztrálhattak, majd 2019 szeptemberétől az edző utánpótlás korúakkal is foglalkozik. A szabadidő szakosztály létszáma jelenleg 39 fő, míg az utánpótlás korú versenyzők 11-en vannak.

A szakosztály tagjai a lőtér nyitvatartásának megfelelően, előre egyeztetett időpontban, egyénileg, vagy a szakosztály tagjaival tudnak készülni. Kedden és csütörtökön délelőtt 9-11 óra között rendszeres közös edzésre gyűlnek össze a szenior versenyzők, akik országos bajnokságokon és szabadidős versenysorozatokon is évről évre szép eredményeket érnek el.

A sportág bemutatása:

 • A sportlövészet az 1896-os újkori olimpiától kezdve része a nyári olimpiák programjának, igaz, a versenyszámok számos módosításon estek át azóta. A nyári olimpiai játékok összesített éremtáblázatában, sportlövészetben, Magyarország a 11. helyen szerepel a világ országai között az eddig megszerzett 7 arany, 3 ezüst és 7 bronzéremmel.

Sikeres sportolók, akik a PSN Zrt. növendékei, vagy azok voltak:

 • A PSN Zrt. kiemelt sportolója, Csonka Zsófia négyszeres olimpikon, olimpiai hatodik helyezett, Európa-bajnok, Világkupa-győztes, sokszoros országos bajnok.

Kiknek ajánljuk a sportágat?

 • Várunk minden olyan érdeklődőt, aki szívesen csatlakozna egy jó hangulatú, motivált csapathoz.

Előfeltételek a jelentkezéshez:

 • Gyermekek esetén betöltött 10. életév, szabadidősök esetén saját fegyver megléte, vagy vásárlási szándék az előfeltétel.

Edzések időpontjai, helyszíne (korosztályokra bontva):

 • Utánpótlás szakosztály: hétfő-csütörtök 15:00-17:00 között előre egyeztetett időpontban, heti két alkalommal.
 • Szabadidős szakosztály: a lőtér nyitva tartási idején belül előre egyeztetett időpontban.

Megtekinthető-e az edzés?

 • A gyermekek első két edzése megtekinthető a szülők számára.
 • Szakosztályvezető, edző:

Herr Adrienn az utánpótlás és a szabadidős szakosztály vezetője és edzője is egy személyben. Adri gyermekkora óta lő, szülei, Herrné Kiss Éva és Herr László edzőként számos sikeres sportolót neveltek ki, többek között Csonka Zsófia nevelőedzői is voltak, a mai napig segítik a lövészsport munkáját. Adri a gimnáziumi évei alatt a magyar válogatott tagjaként számos nemzetközi versenyen vett részt, országos bajnoki címet szerzett, legjobb eredménye a 2003-as plzeni Főiskolások Világbajnokságán csapatban nyert aranyérem. Az élsportot szabadidősportra cserélte, szakmai tudásával és tapasztalataival segíti a szakosztályok tagjait. Testnevelési Főiskolán szerzett sportlövő szakedzői diplomát 2009-ben.

 • Edző

Csonka Péter, Csonka Zsófia olimpiai válogatott kerettag bátyja és egyben edzője. Péter már a 2008-as pekingi olimpia óta segítette a háttérből Zsófi munkáját, majd 2011 óta hivatalosan is az edzője. Pisztolyos versenyzőként ismerkedett meg a sportággal (1995-1999, PVLK). Versenyzőként országos bajnok és többszörös helyezett egyéniben és csapatban. A sportlövészet után kosárlabdázott, ma is aktívan sportol, a szörf és egyéb vízi sportok szerelmese. Civil munkája mellett jelenleg csak Zsófival dolgozik, de igény esetén vállal egyéni felkészítést. Edzőként több szép eredményt ért el, többek között egy olimpiai hatodik helyet, Európa bajnoki első helyet, világbajnoki és Európa bajnoki harmadik helyet csapatban. A Semmelweis Egyetem képzésén szerzett sportlövő szakedzői végzettséget 2012-ben.

Versenyzési lehetőség:

 • Számos hazai versenyt szerveznek az ország klubjai, így az arra készen álló versenyzők rendszeresen megmérettethetik magukat a saját korcsoportjuknak megfelelően, serdülő, ifjúsági, junior és felnőtt korcsoportokban.

Elérhetőségek, kapcsolat:

 • Herr Adrienn

adrienn.herr@psnzrt.hu

+3630/183-4679

 • Csonka Péter

csonkapeter@gmail.com

+3620/264-9591

On szeptember 14, 2021
Szeptember második hétvégéjén rendezték a szabadidő szakosztály 2021. évi tűzfegyveres ors
On június 4, 2021
Az Eszéken megrendezett Európa-bajnokságon Csonka Zsófi, Sike Renáta és Major Veronika 25 m sp
On június 1, 2021
Vasárnap állt először lőállásba Csonka Zsófi az eszéki Európa-bajnokságon standard piszto
On május 5, 2021
Hétvégén, Zalaegerszegen került megrendezésre a Regionális Kupa második fordulója, ahol a PS
On április 28, 2021
Meghozta a gyümölcsét a három dobogós helyezés, ugyanis Csonka Zsófit is beválasztották az
On április 27, 2021
Az elmúlt hétvégén, Keszthelyen rendezték meg az ötfordulós Regionális Kupa első állomás
On április 27, 2021
Az elmúlt hetekben megjárta az Európa-bajnokság válogatóversenyeit Csonka Zsófi, amelyeken az
On április 21, 2021
Április 14-én ünnepelte 70. születésnapját Herbai János, a Pécsi Lőtér létesítményvezet
On április 19, 2021
Április 17-én, a Pécsi Lőtéren rendezték a második EB válogatót, amelyen Csonka Zsófi ezú