Lövészet

Szakosztály bemutatása:

 • A szakosztály – Csonka Zsófia Sportiskolához való csatlakozásával – 2012-ben jött létre. 2016-tól kezdődően szabadidős amatőr sportolók is regisztrálhattak, majd 2019 szeptemberétől az edző utánpótlás korúakkal is foglalkozik. A szabadidő szakosztály létszáma jelenleg 39 fő, míg az utánpótlás korú versenyzők 15-en vannak.

A szakosztály tagjai a lőtér nyitvatartásának megfelelően, előre egyeztetett időpontban, egyénileg, vagy a szakosztály tagjaival tudnak készülni. Kedden és csütörtökön délelőtt 9-11 óra között rendszeres közös edzésre gyűlnek össze a szenior versenyzők, akik országos bajnokságokon és szabadidős versenysorozatokon is évről évre szép eredményeket érnek el.

A sportág bemutatása:

 • A sportlövészet az 1896-os újkori olimpiától kezdve része a nyári olimpiák programjának, igaz, a versenyszámok számos módosításon estek át azóta. A nyári olimpiai játékok összesített éremtáblázatában, sportlövészetben, Magyarország a 11. helyen szerepel a világ országai között az eddig megszerzett 7 arany, 3 ezüst és 7 bronzéremmel.

Sikeres sportolók, akik a PSN Zrt. növendékei, vagy azok voltak:

 • A PSN Zrt. kiemelt sportolója, Csonka Zsófia négyszeres olimpikon, olimpiai hatodik helyezett, Európa-bajnok, Világkupa-győztes, sokszoros országos bajnok.

Kiknek ajánljuk a sportágat?

 • Várunk minden olyan érdeklődőt, aki szívesen csatlakozna egy jó hangulatú, motivált csapathoz.

Előfeltételek a jelentkezéshez:

 • Gyermekek esetén betöltött 10. életév, szabadidősök esetén saját fegyver megléte, vagy vásárlási szándék az előfeltétel.

Edzések időpontjai, helyszíne (korosztályokra bontva):

 • Utánpótlás szakosztály: hétfő-csütörtök 15:00-17:00 között előre egyeztetett időpontban, heti két alkalommal.
 • Szabadidős szakosztály: a lőtér nyitva tartási idején belül előre egyeztetett időpontban.

Megtekinthető-e az edzés?

 • A gyermekek első két edzése megtekinthető a szülők számára.
 • Szakosztályvezető, edző:

Herr Adrienn az utánpótlás és a szabadidős szakosztály vezetője és edzője is egy személyben. Adri gyermekkora óta lő, szülei, Herrné Kiss Éva és Herr László edzőként számos sikeres sportolót neveltek ki, többek között Csonka Zsófia nevelőedzői is voltak, a mai napig segítik a lövészsport munkáját. Adri a gimnáziumi évei alatt a magyar válogatott tagjaként számos nemzetközi versenyen vett részt, országos bajnoki címet szerzett, legjobb eredménye a 2003-as plzeni Főiskolások Világbajnokságán csapatban nyert aranyérem. Az élsportot szabadidősportra cserélte, szakmai tudásával és tapasztalataival segíti a szakosztályok tagjait. Testnevelési Főiskolán szerzett sportlövő szakedzői diplomát 2009-ben.

 • Edző

Csonka Péter, Csonka Zsófia olimpiai válogatott kerettag bátyja és egyben edzője. Péter már a 2008-as pekingi olimpia óta segítette a háttérből Zsófi munkáját, majd 2011 óta hivatalosan is az edzője. Pisztolyos versenyzőként ismerkedett meg a sportággal (1995-1999, PVLK). Versenyzőként országos bajnok és többszörös helyezett egyéniben és csapatban. A sportlövészet után kosárlabdázott, ma is aktívan sportol, a szörf és egyéb vízi sportok szerelmese. Civil munkája mellett jelenleg csak Zsófival dolgozik, de igény esetén vállal egyéni felkészítést. Edzőként több szép eredményt ért el, többek között egy olimpiai hatodik helyet, Európa bajnoki első helyet, világbajnoki és Európa bajnoki harmadik helyet csapatban. A Semmelweis Egyetem képzésén szerzett sportlövő szakedzői végzettséget 2012-ben.

Versenyzési lehetőség:

 • Számos hazai versenyt szerveznek az ország klubjai, így az arra készen álló versenyzők rendszeresen megmérettethetik magukat a saját korcsoportjuknak megfelelően, serdülő, ifjúsági, junior és felnőtt korcsoportokban.

Elérhetőségek, kapcsolat:

 • Herr Adrienn

adrienn.herr(kukac)psnzrt.hu

+3630/183-4679

 • Csonka Péter

csonkapeter(kukac)gmail.com

+3620/264-9591

On április 24, 2024
A PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola szabadidős sportolói a Húsvét Kupán szerepeltek hétvégén,
On március 26, 2024
Budapesten rendezték hétvégén a Lemes Krisztián Emlékversenyt. A Haendler&Nattermann – P
On március 18, 2024
MSSZ Légfegyveres Országos Bajnokság, Százhalombatta Légpisztoly 60 junior lány: 12. Kassai An
On január 29, 2024
Csonka Zsófia részt vett a müncheni H&N Cup-on, ahol két versenynapon is megmérette magát.
On október 24, 2023
Vasárnap rendezték a Magyar Sportlövő Szövetség Országos Bajnokságát 10m puska-pisztoly ver
On szeptember 18, 2023
A PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola Lövész-szakosztályának szabadidős sportolói kiváló ere
On június 1, 2023
Egy első, öt második, két harmadik, egy negyedik, két ötödik és egy nyolcadik helyet szerezt
On június 1, 2023
Budapesten, VB válogatón járt Csonka Zsófia. A PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola sportlövője min
On május 22, 2023
Gyöngyösön mérték össze tudásukat a legjobb általános iskolás és középiskolás sportlö