Lövészet

Szakosztály bemutatása:

 • A szakosztály – Csonka Zsófia Sportiskolához való csatlakozásával – 2012-ben jött létre. 2016-tól kezdődően szabadidős amatőr sportolók is regisztrálhattak, majd 2019 szeptemberétől az edző utánpótlás korúakkal is foglalkozik. A szabadidő szakosztály létszáma jelenleg 39 fő, míg az utánpótlás korú versenyzők 15-en vannak.

A szakosztály tagjai a lőtér nyitvatartásának megfelelően, előre egyeztetett időpontban, egyénileg, vagy a szakosztály tagjaival tudnak készülni. Kedden és csütörtökön délelőtt 9-11 óra között rendszeres közös edzésre gyűlnek össze a szenior versenyzők, akik országos bajnokságokon és szabadidős versenysorozatokon is évről évre szép eredményeket érnek el.

A sportág bemutatása:

 • A sportlövészet az 1896-os újkori olimpiától kezdve része a nyári olimpiák programjának, igaz, a versenyszámok számos módosításon estek át azóta. A nyári olimpiai játékok összesített éremtáblázatában, sportlövészetben, Magyarország a 11. helyen szerepel a világ országai között az eddig megszerzett 7 arany, 3 ezüst és 7 bronzéremmel.

Sikeres sportolók, akik a PSN Zrt. növendékei, vagy azok voltak:

 • A PSN Zrt. kiemelt sportolója, Csonka Zsófia négyszeres olimpikon, olimpiai hatodik helyezett, Európa-bajnok, Világkupa-győztes, sokszoros országos bajnok.

Kiknek ajánljuk a sportágat?

 • Várunk minden olyan érdeklődőt, aki szívesen csatlakozna egy jó hangulatú, motivált csapathoz.

Előfeltételek a jelentkezéshez:

 • Gyermekek esetén betöltött 10. életév, szabadidősök esetén saját fegyver megléte, vagy vásárlási szándék az előfeltétel.

Edzések időpontjai, helyszíne (korosztályokra bontva):

 • Utánpótlás szakosztály: hétfő-csütörtök 15:00-17:00 között előre egyeztetett időpontban, heti két alkalommal.
 • Szabadidős szakosztály: a lőtér nyitva tartási idején belül előre egyeztetett időpontban.

Megtekinthető-e az edzés?

 • A gyermekek első két edzése megtekinthető a szülők számára.
 • Szakosztályvezető, edző:

Herr Adrienn az utánpótlás és a szabadidős szakosztály vezetője és edzője is egy személyben. Adri gyermekkora óta lő, szülei, Herrné Kiss Éva és Herr László edzőként számos sikeres sportolót neveltek ki, többek között Csonka Zsófia nevelőedzői is voltak, a mai napig segítik a lövészsport munkáját. Adri a gimnáziumi évei alatt a magyar válogatott tagjaként számos nemzetközi versenyen vett részt, országos bajnoki címet szerzett, legjobb eredménye a 2003-as plzeni Főiskolások Világbajnokságán csapatban nyert aranyérem. Az élsportot szabadidősportra cserélte, szakmai tudásával és tapasztalataival segíti a szakosztályok tagjait. Testnevelési Főiskolán szerzett sportlövő szakedzői diplomát 2009-ben.

 • Edző

Csonka Péter, Csonka Zsófia olimpiai válogatott kerettag bátyja és egyben edzője. Péter már a 2008-as pekingi olimpia óta segítette a háttérből Zsófi munkáját, majd 2011 óta hivatalosan is az edzője. Pisztolyos versenyzőként ismerkedett meg a sportággal (1995-1999, PVLK). Versenyzőként országos bajnok és többszörös helyezett egyéniben és csapatban. A sportlövészet után kosárlabdázott, ma is aktívan sportol, a szörf és egyéb vízi sportok szerelmese. Civil munkája mellett jelenleg csak Zsófival dolgozik, de igény esetén vállal egyéni felkészítést. Edzőként több szép eredményt ért el, többek között egy olimpiai hatodik helyet, Európa bajnoki első helyet, világbajnoki és Európa bajnoki harmadik helyet csapatban. A Semmelweis Egyetem képzésén szerzett sportlövő szakedzői végzettséget 2012-ben.

Versenyzési lehetőség:

 • Számos hazai versenyt szerveznek az ország klubjai, így az arra készen álló versenyzők rendszeresen megmérettethetik magukat a saját korcsoportjuknak megfelelően, serdülő, ifjúsági, junior és felnőtt korcsoportokban.

Elérhetőségek, kapcsolat:

 • Herr Adrienn

adrienn.herr(kukac)psnzrt.hu

+3630/183-4679

 • Csonka Péter

csonkapeter(kukac)gmail.com

+3620/264-9591

On március 12, 2023
Megvan az EB-n az ötödik magyar érem, a Csonka Zsófia, Major Veronika, Jákó Miriam összeáll
On március 11, 2023
Az észtországi Tallinnban zajlik a sportlövők olimpiai kvalifikációs 10 méteres Európa-bajno
On február 24, 2023
Egyiptom fővárosában zajlik éppen a sportlövőknek rendezett ISSF Világkupa, ahol Csonka Zsóf
On február 21, 2023
A tavaszias hétvége egy részét a Pécs Városi Lőtéren töltötték sportlövőink a Bo-Villá
On február 1, 2023
A Magyar Sportlövők Szövetségének elnöksége kijelölte a március 5. és 15. között zajló
On január 24, 2023
Harmadik alkalommal rendezte meg a BHSE Sportlövő Szakosztálya a #csakaHonvéd Kupát a főváros
On január 18, 2023
Az ISSF Grand Prix versenyen lőtt a szlovéniai Ruše városában Csonka Zsófi sportolónk. Zsófi
On január 11, 2023
A Fehér Úti Nemzeti Lőtéren rendezte a KSI az első EB válogatóversenyt. A Tallinn válogató
On december 13, 2022
A PSN Zrt. Sportlövészet szakosztálya számára a szombathelyi Nemzeti Országos Bajnokság volt