Lövészet

Szakosztály bemutatása:

 • A szakosztály – Csonka Zsófia Sportiskolához való csatlakozásával – 2012-ben jött létre. 2016-tól kezdődően szabadidős amatőr sportolók is regisztrálhattak, majd 2019 szeptemberétől az edző utánpótlás korúakkal is foglalkozik. A szabadidő szakosztály létszáma jelenleg 39 fő, míg az utánpótlás korú versenyzők 11-en vannak.

A szakosztály tagjai a lőtér nyitvatartásának megfelelően, előre egyeztetett időpontban, egyénileg, vagy a szakosztály tagjaival tudnak készülni. Kedden és csütörtökön délelőtt 9-11 óra között rendszeres közös edzésre gyűlnek össze a szenior versenyzők, akik országos bajnokságokon és szabadidős versenysorozatokon is évről évre szép eredményeket érnek el.

A sportág bemutatása:

 • A sportlövészet az 1896-os újkori olimpiától kezdve része a nyári olimpiák programjának, igaz, a versenyszámok számos módosításon estek át azóta. A nyári olimpiai játékok összesített éremtáblázatában, sportlövészetben, Magyarország a 11. helyen szerepel a világ országai között az eddig megszerzett 7 arany, 3 ezüst és 7 bronzéremmel.

Sikeres sportolók, akik a PSN Zrt. növendékei, vagy azok voltak:

 • A PSN Zrt. kiemelt sportolója, Csonka Zsófia négyszeres olimpikon, olimpiai hatodik helyezett, Európa-bajnok, Világkupa-győztes, sokszoros országos bajnok.

Kiknek ajánljuk a sportágat?

 • Várunk minden olyan érdeklődőt, aki szívesen csatlakozna egy jó hangulatú, motivált csapathoz.

Előfeltételek a jelentkezéshez:

 • Gyermekek esetén betöltött 10. életév, szabadidősök esetén saját fegyver megléte, vagy vásárlási szándék az előfeltétel.

Edzések időpontjai, helyszíne (korosztályokra bontva):

 • Utánpótlás szakosztály: hétfő-csütörtök 15:00-17:00 között előre egyeztetett időpontban, heti két alkalommal.
 • Szabadidős szakosztály: a lőtér nyitva tartási idején belül előre egyeztetett időpontban.

Megtekinthető-e az edzés?

 • A gyermekek első két edzése megtekinthető a szülők számára.
 • Szakosztályvezető, edző:

Herr Adrienn az utánpótlás és a szabadidős szakosztály vezetője és edzője is egy személyben. Adri gyermekkora óta lő, szülei, Herrné Kiss Éva és Herr László edzőként számos sikeres sportolót neveltek ki, többek között Csonka Zsófia nevelőedzői is voltak, a mai napig segítik a lövészsport munkáját. Adri a gimnáziumi évei alatt a magyar válogatott tagjaként számos nemzetközi versenyen vett részt, országos bajnoki címet szerzett, legjobb eredménye a 2003-as plzeni Főiskolások Világbajnokságán csapatban nyert aranyérem. Az élsportot szabadidősportra cserélte, szakmai tudásával és tapasztalataival segíti a szakosztályok tagjait. Testnevelési Főiskolán szerzett sportlövő szakedzői diplomát 2009-ben.

 • Edző

Csonka Péter, Csonka Zsófia olimpiai válogatott kerettag bátyja és egyben edzője. Péter már a 2008-as pekingi olimpia óta segítette a háttérből Zsófi munkáját, majd 2011 óta hivatalosan is az edzője. Pisztolyos versenyzőként ismerkedett meg a sportággal (1995-1999, PVLK). Versenyzőként országos bajnok és többszörös helyezett egyéniben és csapatban. A sportlövészet után kosárlabdázott, ma is aktívan sportol, a szörf és egyéb vízi sportok szerelmese. Civil munkája mellett jelenleg csak Zsófival dolgozik, de igény esetén vállal egyéni felkészítést. Edzőként több szép eredményt ért el, többek között egy olimpiai hatodik helyet, Európa bajnoki első helyet, világbajnoki és Európa bajnoki harmadik helyet csapatban. A Semmelweis Egyetem képzésén szerzett sportlövő szakedzői végzettséget 2012-ben.

Versenyzési lehetőség:

 • Számos hazai versenyt szerveznek az ország klubjai, így az arra készen álló versenyzők rendszeresen megmérettethetik magukat a saját korcsoportjuknak megfelelően, serdülő, ifjúsági, junior és felnőtt korcsoportokban.

Elérhetőségek, kapcsolat:

 • Herr Adrienn

adrienn.herr(kukac)psnzrt.hu

+3630/183-4679

 • Csonka Péter

csonkapeter(kukac)gmail.com

+3620/264-9591

On január 14, 2022
A szlovéniai Ruse városában megrendezett Grand Prix-n alig maradt le a döntőről a PSN Zrt.-Pé
On január 10, 2022
Százhalombattán rendezték a sportlövők első válogatóját a márciusi, Norvégiában megrende
On december 22, 2021
December 17. és 19. között rendezték a hagyományos Eszéki Karácsonyi Kupát, amelyen a Pécsi
On december 14, 2021
Szombathelyen rendezte a Magyar Sportlövők Szövetsége a 10 méteres országos bajnokságot, amel
On december 6, 2021
December 2-4. között rendezte a Magyar Sportlövők Szövetsége a felnőtt fedettpályás 25-50 m
On november 14, 2021
Ahogy arról màr koràbban beszàmoltunk, a Pécsi Sportiskola többszörös olimpikon sportlövőj
On november 11, 2021
Amatőr lövészversenyt rendeztek a Pécs Városi Lőtéren november 7-én, a megmérettetésen kö
On szeptember 29, 2021
A nyári Európa-bajnokságon bronzérmet szerző Csonka Zsófiát köszöntötte a PSN Zrt. vezető
On szeptember 14, 2021
Szeptember második hétvégéjén rendezték a szabadidő szakosztály 2021. évi tűzfegyveres ors