Triatlon

Szakosztály bemutatása:

 • A szakosztály a korábbi sikeres Pécsi Triatlon Klubból 2015-ben alakult át a PSN Zrt. szakosztályává. Azóta a csoport jelentős bővülésen ment keresztül, közel ötven sportoló tartozik bele, köztük utánpótlás, amatőr, egyetemista és négy elit versenyző is.Az utánpótlás és amatőr bázis mellett országosan az egyik legjobb lehetőséget kínálja a PSN Zrt. az egyetemre érkező sikeres versenyzőknek sportpályafutásuk folytatásához. Az elmúlt két évben Pécsett rendezték meg Utánpótlás és Váltó triatlon országos bajnokságot. Ezeken a versenyeken közel 1300 sportoló indult el a két nap alatt. A verseny népszerűségét és sikerességét jelzi, hogy elnyerte az év versenye elismerést is 2018-ban. 2020-ban a korábbi évekhez hasonlóan ismét a pécsi triatlon szakosztálynak ítélte a Magyar Triatlon Szövetség a rendezés jogát.

A sportág bemutatása:

 • A triatlon sorrendben úszásból, kerékpározásból és futásból álló sport. A Sidney-i olimpiától került fel az ötkarikás játékok programjára, s azóta töretlenül fejlődő rendkívül népszerű sportággá nőtte ki magát.

Sikeres sportolók, akik a PSN Zrt. növendékei, vagy azok voltak:

 • Bicsák Bencét már évek óta a magyar triatlon sport legtehetségesebb, legkiemelkedőbb versenyzői között tartják számon. 2016-ban harmadik lett az U23-as Világbajnokságon, Mexikóban. 2017-ben megnyerte a Tiszaújvárosban rendezett Világkupát, majd két héttel később szintén hazai közönség előtt, Velencén U23-as Európa-bajnok lett. A 2018-as U23-as Világbajnokságon szintén harmadik helyezést ért el. 2019-ben a yokohamai World Triathlon Series állomásán a dobogó harmadik fokára állhatott, hasonló eredményre korábban nem volt példa hazánkban. Bence tagja a 2020-as tokiói olimpián induló válogatott keretnek.
 • Sárszegi Noémi 2015-ben harmadik helyen végzett Junior Európa Kupán, 2016-ban 9. lett az U23-as Európa-bajnokságon, 2018-ban a 6. helyet érte el felnőtt Európa Kupán, képviselte hazánkat a 2016-os mexikói, 2017-es rotterdami és a 2019-es világbajnokságon is. Noémi a hazai versenyeken elért eredményei alapján 2018-ban az év U23-as triatlon sportolója lett.
 • Hangya Adrienn 2019 szeptemberétől a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. Triatlon szakosztály tagja. Adrienn jelenleg junior korcsoportú versenyző, évek óta a Héraklész utánpótlás válogatott tagja. Az előző évek során számos országos bajnoki dobogós helyezést szerzett, 2019-ben ő lett korosztályában a rövidtávú triatlon országos bajnok. A hazai versenyek mellett a junior Európa-kupákon is egyre szebb eredményeket ér el.
 • Soós Fanni szintén 2019 óta tagja a PSN Zrt. triatlon szakosztályának. 2017-ben junior korosztályban az Európa Kupán többször is az előkelő negyedik helyen végzett. 2018-ban országos bajnok lett korosztályában, majd ugyanebben az évben 15. helyezést ért el az Európa Bajnokságon. 2019-ben, első éves U23-as versenyzőként felnőtt Európa Kupán kilencedik helyen ért célba.

Kiket várunk?

 • Várjuk azokat a legalább 8-10 éves vízbiztonsággal rendelkező gyereket, akik szeretik szabadidejüket aktívan úszással, kerékpározással vagy futással eltölteni, mind ezt egy jó hangulatú nagy csapatban.

Kiknek ajánljuk a sportágat?

 • A triatlonban az egészen fiataloktól kezdve az idősebb korosztályig mindenki megtalálja a sport által nyújtott örömöket, hisz ez a sport három sportágat is magába foglal egyszerre. Sportolóink számára az edzések mellett a versenyzési lehetőséget is biztosítjuk.

Előfeltételek a jelentkezéshez:

 • Legalább 8 éves, vízbiztonsággal rendelkező gyermekeket fogad a szakosztály.

Megtekinthető-e az edzés?

 • Edzéseink minden érdeklődő számára, előzetes egyeztetés után megtekinthetők.

Szakosztályvezetőről és edzőkről rövid bemutatkozás (végzettség, tapasztalatok/nagyobb eredmények a sportágban):

 • Edzők:

Tarnóczi Tamás az utánpótlás edzője, aki a Kozármislenyi Általános iskolában tanít az edzősködés mellett. Tamás három évvel ezelőtt csatlakozott a szakosztályhoz. Odaadó munkájának köszönhetően egy nagyon jól működő utánpótlás csoport jött létre, amiben közel harminc fő sportol. Tamás az iskolai versenyeken is rendkívül sikeresen versenyezteti tanulóit, amit több ízben is elismeréssel jutalmazott a város. Ezt a szemléletet hozta a triatlon utánpótlás-nevelésbe is hozzánk.

Tóth Szilárd, vezetőedző válogatott középhosszútáv-futó volt, és több magyar bajnoki símet is szerzett. Edzőként a Heraklész válogatott mellett dolgozott néhány évig. Munkájának elismeréséül 2017-ben a Magyar Triatlon Szövetség az év edzőjévé választotta. Versenyzői az elmúlt években számos országos bajnoki címet szereztek. 2019-ben Pécs Város Önkormányzata az Abay Nemes Oszkár díjat adományozta neki.

Versenyzési lehetőség:

 • A versenyzőknek lehetősége nyílik részt venni a Magyar Triatlon Szövetség versenyrendszerében, ahol egészen fiatal kortól a veteránig mindenki megmérkőzhet korosztálya legjobbjaival, az amatőr kategóriákban öt éves bontásban. Az elit versenyzők nemzetközi versenyeken, Európa-kupákon, Világkupákon versenyezhetnek.

Elérhetőségek, kapcsolat:

 • Tóth Szilárd

psntri@gmail.com

+36 20 584 1280

 • Tarnóczi Tamás

thetruetarnoka@gmail.com

+36 70 600 7685

On november 29, 2021
Békéscsaba és Nemesvámos után Szombathelyen folytatódtak a Mezei Futó Magyar Liga küzdelmei.
On november 14, 2021
A Pécsi Sportiskola triatlonosa hihetetlen versenyzéssel, majdnem kerek egy perccel megelőzve a m
On november 10, 2021
November 6-án, Nemesvámoson rendezte a VEDAC a Magyar Atlétikai Szövetség által kiírt Mezei F
On november 5, 2021
Nagyszerű versenyzéssel és remek helyezkedéssel az előkelő harmadik helyet szerezte meg a Péc
On október 11, 2021
A Lauber Dezső Sportcsarnokban megrendezett sportnap nagy sikerére tekintettel október 9-én, szo
On október 8, 2021
Amíg a Pécsi Sportiskola triatlon szakosztályának fiatalabb sportolói Debrecenben versenyeztek
On október 4, 2021
Debrecenben rendezték a Sport XXI. Aquatlon Országos Döntőt, amelyen a kiváló szakmai program
On szeptember 29, 2021
A versenyszezon végén Ajkán vettek részt a Pécsi Sportiskola sportolói a Duatlon Rövidtávú
On szeptember 14, 2021
Hatalmas tapsviharral, ünnepélyes keretek között köszöntötte a PSN Zrt. vezetősége és munk