Breaking

Szakosztály bemutatása:

A Breaking egyik magyarországi fő bázisa Pécs, a táncsport történelmi csapata az Enemy Squad pécsi tagjai már a ’80-as évek végétől meghatározói alakjai a  breaking hazai és nemzetközi történetének. Filkóházi Zoltán,  az egyetlen magyar egyéni világbajnokunk és Nagy Zsolt Európa-bajnok alapította 2011-ben a  Bodyrock Pécsi Breakegyesületetet.

A pécsi breakes közösség támogatásával működő szakosztály Magyarország legnagyobb breakes sportolói csoportját működteti, a Pécsi Sportiskola foglalkoztatja az élversenyzőket, ahova a Bodyrock Pécsi Break Egyesület neveli az utánpótlást.

Hány fővel működik jelenleg?

A gyermek-, ifjúsági-, és felnőtt versenyzőink száma 14, amely folyamatosan nő, hiszen a  Pécsi Breakegyesület biztosítja az utánpótlást a  szakosztály számára. A Breaking iránti érdeklődés fokozódik a  sport olimpiai szereplésének okán is.

A sportág bemutatása:

Napjainkban ismét egyre népszerűbb  a breaking, melynek oka  amellet hogy fiatalos, lendületes, sporttánc és életstílus, bekerült a  2024-es párizsi olimpia programjába is. Nemzetközi szinten országonként több ezren űzik, hazánkban is folyamatosan bővül a létszám.

Sikeres sportolók, akik a PSN Zrt. jelenlegi Breaking szakosztályát alkotják:

Legfiatalabb reménységeink Nagy Dávid és Miskolczi Noel.
Felnótt versenyzőink közül Büki Gergely és Kovács Andrea is kvalifikálta magát a 2021. december 4-én, Párizsban megrendezésre kerülő első hivatalos olimpiai kvótaszerző világbajnokságra.

Szakosztályvezetők, edzők:   Nagy Zsolt, Filkóházi Zoltán, Bán Viktor