Rendkívül sikeres volt a hétvégi triatlon verseny

Dátum:: 2021 augusztus 10458 szó2.3 perc átlagos olvasási idő

Két napig triatlonos paradicsommá változott a Tüskésrét

Vasárnap délután a legkisebbek versenyével, az úgynevezett Aquakid futamokkal zárult az E.ON Triatlon Utánpótlás és DECAHTLON Váltó Országos Bajnokság, Sprint Távú Amatőr Kupa. Azonban a két nap alatt mintegy 1200 versenyzőt felvonultató rendezvény messze nem a kicsik versenyével kezdődött.
Péntek kora reggel kezdte meg a pályák építését Tóth Szilárd szakosztályvezető és lelkes kis segítő csapata. Szombat reggelre, mire minden készen állt, szinte rá sem lehetett ismerni a Tüskésrétre. Sátrak, kordonok, hidak és kerékpáros depók lepték el a területet. Másnap reggel az utolsó simítások elvégzése után elrajtolhatott a fiúk Újonc-1-es kategóriájú versenye, majd ezt követően a leányok ugyanilyen kategóriába tartozó versenyzői vetették bele magukat a tóba. A szombat esti zárásig összesen 11 futamban mérték össze gyorsaságukat fiúk, lányok, hölgyek és urak, utánpótlás és felnőtt korosztályokban egyaránt. A délutáni eredményhirdetés Bicsák Bence megjelenésével kis híján kudarcba fulladt, hiszen mindenki Bicsuval szeretett volna fényképeszkedni, vagy tőle szeretett volna aláírást szerezni. Ha nem is könnyen, de azért sikerült az OB fővédnökével, Péterffy Attila polgármester úrral közösen átadniuk az érmeket, díjakat. Díjátadóként köszönthettük még Fogarasi Gábort, a Népjóléti- és Sportbizottság vezetőjét, illetve Kiss Csabát is, aki az egyik névadó, a DECATHLON pécsi áruházának igazgatója.
Vasárnap már a váltóké és a korábban említett Aquakid futamoké volt a főszerep. Ami a rendezők számára ideális időjárás volt, az a versenyzők dolgát igencsak megnehezítette. A szélcsend és a hőség ellenére azonban remek időeremények születtek és hatalmas csatáknak tapsolhatott a szép számú és igen lekes nézőközönség. Délutánra mindenki nagyon elfáradt. Sportolók, edzők, szervezők és nézők egyaránt. Ez azonban egyértelműen a jóleső fáradtság érzése volt mindenkinél, hiszen egy remek hangulatú, színvonalas versenyen vagyunk túl.
A helyezéseket, időeredményeket az alábbi linken keresztül lehet elérni:
eredmények