Iván Bence a nagy versenyek embere

Dátum:: 2021 augusztus 17383 szó1.9 perc átlagos olvasási idő

A PSN Zrt. vezetősége nagyon büszke arra, hogy a második paralimpiáján rajthoz álló Konkoly Zsófia mellett az ötkarikás játékokon újoncnak számító Iván Bence is rajtkőre áll majd az augusztus végén kezdődő paralimpián.

A múlt heti, szerdai eskütétel után pénteken el is utazott Japánba a magyar paralimpiai csapat, köztük két pécsi úszóval, Konkoly Zsófiával és Iván Bencével, utóbbi két számban áll majd rajtkőre, Tokióban. A pécsi tehetségnek elsődleges célja, hogy megjavítsa saját egyéni legjobbjait, illetve, ha sikerül, döntőbe kerüljön.

  • 2014 óta úszom versenyszerűen, kosárlabda szurkolóként szinten minden meccsen ott voltam a Lauber Dezső Sportcsarnokban, és ott hívták fel a figyelmemet arra, hogy akár jó úszó is lehetnék. Édesanyámnak azért jó darabig győzködnie kellett, mielőtt elmentem egy edzésre, de most már a paralimpiára készülök, így azt gondolom, megérte – kezdte Iván Bence.

A pécsi sportolónak felemás érzései voltak az elhalasztott paralimpia miatt, mint mondta, egyrészt nem volt jó érzés, hogy alig várta már a rajtot, mégis csalódnia kellett, másrészt viszont kaptak még egy évet a felkészülésre.

  • Igazából még nincs meg bennem a versenyláz, egyelőre nem érzem át a hangulatot, de azt szokták mondani, hogy a nagy versenyek embere vagyok, kiélezett szituációban jól szoktam szerepelni, így most is ebben bízom – mondta a fiatal sportoló, aki 200 méter vegyesen és 100 méter mellúszásban áll majd rajtkőre. Mint mondta, elsődleges célja az, hogy megjavítsa saját legjobb idejét, de 200 méter vegyesen akár még a döntőbe is beverekedheti magát a tervei szerint.

A két sportoló már meg is érkezett Japánba, először rövid edzőtábor és néhány napos karantén vár a sportolókra, majd utaznak a paralimpia helyszínére.