Megünnepeltük az ötkarikás sportolóinkat

Dátum:: 2021 szeptember 14868 szó4.3 perc átlagos olvasási idő

Hatalmas tapsviharral, ünnepélyes keretek között köszöntötte a PSN Zrt. vezetősége és munkatársai a tokiói Olimpián és Paralimpián idén részt vett sportolókat és edzőiket.

Az eseményt Máté János, a PSN Zrt. vezérigazgatója nyitotta meg beszédével, amelyben a gratuláció és elismerés után a sikeres fiatalokat és edzőiket kérdezte tapasztalataikról, élményeikről, jövőjükről és az olimpiai álomról.

A sort Konkoly Zsófi paraúszó kezdte, aki ugyancsak csak néhány szóban, ám hatásosan foglalta össze az érzéseket: még ő maga is meglepődött, hogy ilyen jó állapotban csinálta végig a versenyt, ilyen eredményeket elérve.

Zsófit és másik paraúszónkat, Iván Bencét edzőjük, Jancsik Árpád kísérte el az ünnepségre, ahol összegezte a vírushelyzet miatti halasztások hatásait és az Olimpián szerzett tapasztalatokat, élményeket:

  • Szerintem mi tartozunk azon kevesek közé, akiknek jól jött, hogy elhalasztották az Olimpiát. Több edzéslehetőségünk volt a zárások alatt. Bencére nagyon büszke vagyok, neki nagyot kellett úszni az EB-n ahhoz, hogy Tokióba kijusson. Zsófira nincsenek szavak, erre azért én sem számítottam. Mentálisan nagyon rendben volt, és az edzettségi állapota is lehetővé tette, hogy nagyon szépen végig tudja vinni az összes számot. Nem csak az érmeknek örülök, hanem annak is, hogy felszabadultan versenyzett, élvezte, mindig mosolygott. Én azt tanácsolom Zsófinak, hogy addig versenyezzen, ameddig jól érzi magát benne, amíg szívesen csinálja.

Kenderesi Tamás edzője – az idén már 6. olimpiáján résztvett -, Tari Imre társaságában érkezett. Tominak ugyan van egy kis hiányérzete, amiért nem szerzett érmet, de bizakodóan nyilatkozott:

  • Önmagában nem rossz ez az eredmény, főleg úgy, hogy már van egy olimpiai érmem. De azért most is szerettem volna egyet szerezni. Az úszásban meghatározó embereket tudtam ezúttal is megelőzni, amire büszke vagyok. Legközelebb sikerülni fog.

A tokiói Olimpián triatlonban idén minden idők legjobb magyar helyezését elérő Bicsák Bence 7. lett a férfi egyéni futamon, ráadásul sérült térddel küzdötte végig a versenyt.

  • Igazából, amióta Pécsre érkeztem, azóta követjük azt a filozófiát, hogy mindig mindennek a vége legyen a legerősebb, és arra legyen az egész futam felépítve. Ezért számítottam rá, hogy a verseny végén fel fogok jönni. Volt egy pillanat közben, amikor nagyon megtorpantam a térdem miatt. Ott hallottam Szilu, az edzőm hangját a tömegből, aki a hajrázás és szurkolás helyett azt mondta, hogy nyugodjak meg. Ez nekem ott egy kulcsmondat volt, hatott is, összeszedtem magam. Nagyon nagy élmény volt számomra is a verseny.

Tóth Szilárd, Bicsu edzője is rendkívüli élménynek írta le mind az ötkarikás versenyt, mind az odavezető utat:

  • Nekünk ezért is volt nagy esemény, mert először jutottunk ki, és eleve egy olyan sportágról beszélünk, aminek az olimpiai története nem annyira régre nyúlik vissza, mint az úszásé. Érdekes élmény és tapasztalat maga az út is, amit 2016 környékétől bejártunk azzal, hogy a kvalifikációt megszerezzük. A csúszás nekünk annyira nem tett jót, volt sok problémánk a verseny előtti időszakban és korábban is, de nagyon nagy eredmény volt elérni pécsiként még magát a szereplést is. Bence ottani teljesítménye pedig a magyar triatlon történetének legkiemelkedőbb eredménye eddig. Főleg ilyen nehéz időszak után egészen elképesztő volt átélni egy ilyen kaliberű világversenyt.

Az ünnepségen részt vett még a nemrég Pro Communitate-díjban részesült Módosné Iván Lili, és Pro Civitate-díjat kapott Gyöngyösi Zoltán, kiemelkedő pécsi sportszakemberek. Módosné Iván Lilit meglepetésként érte a díj, amelyet fáradhatatlanul és töretlen lelkesedéssel végzett edzői tevékenységéért kapott. Gyöngyösi Zoltán 1986-tól 30 éven át volt a PEAC teremröplabda csapatának tagja. Játékos pályafutása mellett 1994-től lát el edzői feladatokat, ma is edzője a PTE-PEAC NB I-es csapatának.

A PSN Zrt. ezúton is gratulál Pécs város sikeres sportolóinak és sportembereinek az elért eredményekhez, és további kitartást kívánunk a jövőbeli tervek megvalósításához!