Országos bajnoksággal nyitotta Pécs az augusztust a Tüskésréten

2022 08

Hétvégén birtokba vették az ország különböző részeiről érkezett triatlonisták a Tüskésréti-tavat és annak környékét, hiszen az előző évhez hasonlóan idén is augusztus első hétvégéjére időzítette a PSN Zrt. a Triatlon Utánpótlás és Váltó Országos Bajnokságot és Sprint Távú Amatőr Kupát.

A két nap alatt több mint 2000 fő látogatott ki sportolói, szervezői, hozzátartozói és nézői minőségben a pécsi sportcentrumba. A nagy nyári melegben kedvező volt a triatlon három sportága közül az egyiken vízbe ugrani, a megszokott kategóriák (újonc, gyerek, serdülő, sprint, valamint a vasárnapi váltók) mellett idén is indulhattak váltóban a cégek résztvevői, a picik pedig Aquakid futamon mérhették össze erejüket.

Külön öröm a szervező PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola számára, hogy a vasárnapi elit férfi váltó kategóriában a PSN Triatlon csapata aranyérmet nyert el, Péter Benedek, Fehér Tibor Albert és Kovács Márton Soma összeállításban.

A kétnapos sporteseményre rengeteg hozzátartozó és néző látogatott ki az induló sportolókon kívül, a víz, a sportközeg, a zenei háttér minden korosztály számára egy dinamikus, hangulatos atmoszférát varázsolt a Tüskésréti-tóhoz.

Szabó-Csíkos Judit, a Pécsi Sportiskola irodavezetője az alábbiakban osztotta meg személyes tapasztalatait a versenyről:

  • Egy minden szempontból kemény hétvége volt, amiért külön gratuláció jár a PSN Zrt. Triatlon szakosztályának, akik a szervezést bonyolították. Nagyon összetartó csapatról van szó, mind edzői, mind sportolói szinten, és úgy gondolom, hogy ez a motiváló összefogás és aktív munka érzékelhető volt a rendezvény minőségén is. Tüskésrét és annak környéke tökéletes helyszín egy ilyen nívós, országos szintű esemény megtartására, a PSN Zrt. ezért is ragaszkodik továbbra is minden évben a helyszínhez, amely a három sportághoz szükséges, alkalmas pályákkal rendelkezik, és sok nézőt, érdeklődőt tud fogadni. A szervezők, a munkatársak, a versenyzők, a gyerekek és szülők is beletettek mindent, hogy a rendezvény sikeres legyen! Fantasztikus eredmények születtek, az időjárás is kedvezett nekünk, így én abszolút pozitívan éltem meg ezt a hétvégét! 

Róth Ernő, a PSN Zrt. vezérigazgató-helyettese a bajnokság második napjára látogatott ki:

  • Jól éreztem magam, nagyon aranyosak voltak a gyerekek, jó volt látni, hogy mennyi korosztály tudja magát jól érezni és egyszerre próbára tenni tudását egy ilyen rendezvényen. A helyszín nagyon szép környezetben van, szakmailag, tematikusan elrendezett volt a program, a triatlon három sportágának rendkívül kedvező környezetben. Jó meleg volt, nem volt vihar, ennek kifejezetten örültünk. Látszott, hogy mindenki aktív és produktív, mindenki kivette a részét a munkából. A versenyszervezés nagyon magas szinten zajlott, amelyet tapasztalatom szerint a résztvevők és a nézők is pozitívan értékeltek. Már napokkal a verseny előtt sokan készültek a különböző kategóriákban a tónál, sok csapatot, egyéni sportolót láthattunk készülni. Jó volt ennyi sok lelkes sportolót látni. Én vasárnap látogattam ki, a váltóknál. Jó érzés volt a PSN színeiben indult sportolóknak aranyérmet osztani. A hangulat is remek volt, egész nap volt háttérzene, amely motiválta a versenyzőket, és szórakoztatta a kilátogatókat. A chipes rendszernek köszönhetően azonnal lekövethetők voltak az eredmények, volt, akinek épp a szülinapja volt, így nyilvános köszöntést kapott a bemondásnál. Tényleg igazán pörgős és hangulatos verseny volt, gratulálok a sportolóknak, és elismerés jár minden, a szervezésben részt vevő munkatársnak és a triatlon szakosztálynak!