Diákolimpián jártak a gyorskorcsolyázók

2020 09

A Debrecenben megrendezett gyorskorcsolya diákolimpián vettek részt a PSN Zrt. növendékei, ahol több dobogós helyezést értek el a fiatalok a versenyen. Burján Csaba olimpiai bajnok technikai tanácsokkal segítette a versenyzőket.

Debrecenben rendezték meg a hétvégén a Rövidpályás Gyorskorcsolya Diákolimpia Országos Döntőjét, amelyen a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. növendékei is részt vettek, indultak rövid és hosszú távokon is. A fiatalokkal tartott Burján Csaba, olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó is, aki a pálya mellől segítette a versenyzőket technikai tanácsaival, és biztatta őket a futamok alatt.

A szombati napon a gyerekek az alacsony létszám miatt nem tudtak indulni váltó versenyszámban, ezért a szabadidejüket kihasználva, a versenypálya melletti fedett pályán Burján Csabával egy közös korcsolyázáson vehettek részt.

Eredmények:

Bogár Olivér 6. korcsoport – Rövidtáv 3. hely, Hosszútáv 3. hely (PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Babits Mihály Gimnáziuma)

Katona Kinga 5. korcsoport – Rövidtáv 5. hely, Hosszútáv 5. hely (Szent Mór Katolikus Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Gimnázium és Szakközépiskola)

Katona Lilla 6. korcsoport – Rövidtáv 3.hely, Hosszútáv 4.hely (PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Babits Mihály Gimnáziuma)

Kollár Emma 4. korcsoport – Hosszútáv 5. hely (Miroslav Krleza Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium)