Magyar bajnok Burján Csaba

Dátum:: 2021 március 16357 szó1.8 perc átlagos olvasási idő

A hétvégén igencsak pompás eredményekkel térhetett haza Burján Csaba a Rövidpályás Gyorskorcsolya Magyar Bajnokságról, hiszen 1000 méteren magyar bajnok lett, 1500 méteren pedig ezüstérmet szerzett.

Lakatos Tamás edző beszámolója a bajnokságról:

– Szakosztályunkból egy versenyző, Burján Csaba indult az eseményen, aminek a magyar bajnoki cím eldöntése mellett igen nagy tétje volt, hiszen egy válogató versennyel egybekötve rendezték meg. A válogató során kiválasztották azt a 10 férfi és 7 női versenyzőt, akik együtt készülhetnek a jövő évben megrendezendő téli olimpiára.

Csabi Számára az volt a cél, hogy az első ötben végezzen az összetett versenyben, és akkor egyenes ágon részt vehet a válogatottal a jövő évi felkészülésben, és nem kell futnia a válogató versenyen.

A versenyre picit fáradtan érkezett, mind fizikálisan, mind mentálisan, hiszen közvetlenül az Európa-bajnokság és a világbajnokság után rendezték meg az eseményt.

4 távon kellett összemérnie tudását a másik 28 versenyzővel, ami igen jól sikerült, hiszen az első távon 1500 méteren második helyezést ért el, majd sajnos a sprint számban pici hiba csúszott be, ahol egy technikai hibának köszönhetően nem került a döntőbe. Az 5 helyezést érő B döntőt azonban sikerült megnyerni, a következő távon mindenképp javítani szerettünk volna, ami nagyon jól sikerült hiszen a harmadik távon, 1000 méteren Csabi elnyerte a bajnoki címet.

Ezután következett a superfinal, ahol bezsebelt egy harmadik helyezést, aminek eredménye az összetett rangsorban egy második helyezett lett.

Összességében elmondhatjuk, hogy sikeres versenyt zártunk az összetett ezüstéremmel, és az 1000 méteres bajnoki címmel, valamint az olimpiai csapatba történő kvalifikációval.

Fotó: MOKSZ | Fiák Blanka