Sporttörténelmi siker az aerobik vb-n

Dátum:: 2021 május 31442 szó2.2 perc átlagos olvasási idő

Minden idők eddigi legeredményesebb világbajnokságát produkálta a magyar együttes a bakui Világbajnokságon. A trió ezüst- és csapat bronzérem mellé további két ezüstérem született vegyespárosban és csoportban, illetve egy harmadik aerodance hely.

Már az első nap izgalmasan és sikeresen alakult a Világbajnokságon, hiszen a PSN Zrt. triója, Mazács Fanni, Bali Dániel és Farkas Balázs a 2. helyen kvalifikálták magukat a másnapi döntőre, emellett kvótát is szereztek a jövő évi Világjátékokra, ami a nem olimpiai sportágak Olimpiája.

A felnőtt női egyéni mezőny újoncaként mutatkozott be Ákoshegyi Dóra (PSN Zrt.), aki a 13. helyen végzett. A mezőny rendkívül erős volt, Dóri kiválóan helyt állt.

A pénteki napon megszerzett eredmények magukért beszélnek, a magyar csapatok a maximálisan megszerezhető számú, azaz 4 darab kvótát zsebelték be a Világjátékokra (páros, trió, csoport, aerodance kategóriákban), egy gyönyörűen csillogó ezüst- és egy fantasztikus bronzérmet. A Mazács Fanni és Bali Dániel páros 3. helyen kvalifikált a döntőbe, egy meseszép gyakorlattal.

Farkas Balázs az aerodance csoportban Hajdú Katával, Makranszki Annával, Simon Zsófiával, Lőcsei Zoltánnal az Óbudai WDSE-ből, Ökrös Jankával, Ruzicska Vanesszával és Szőllősi Pannával a Flex-HD-ből harmadikként jutott a szombati fináléba, gyakorlatuk pedig hatalmas közönségsikert is aratott.

A sportaerobik csoport Mazács Fanni, Bali Dániel, Farkas Balázs (PSN), Lőcsei Zoltán (Óbudai WDSE) és Szőllősi Panna (Flex-HD) szereplésével fantasztikus produkcióval állt színpadra, és egy hajszállal a román csapat mögött másodikként jutott tovább.

Ezekkel az eredményekkel és Ákoshegyi Dóra női egyéni helyezésével, a magyar csapat bronzérmes lett a nemzetek rangsorában, ami sporttörténelmi sikernek számít.

Ráadásként a PSN triója, Mazács Fanni, Bali Dániel és Farkas Balázs szédületes, ezüstérmet erő versenygyakorlatot mutatott be.

A VB záróepizódjaként a magyar csapat megfejelte a team ranking bronz- és trió ezüstérmet egy páros és sportaerobik csapat ezüstéremmel is, majd egy aerodance harmadik helyezéssel.

Gratulálunk mindenkinek a lehengerlő teljesítményért, eredményekért!