Csonka Zsófi az Európa-bajnokságról

Dátum:: 2021 június 1216 szó1.1 perc átlagos olvasási idő

Vasárnap állt először lőállásba Csonka Zsófi az eszéki Európa-bajnokságon standard pisztoly versenyszámban, majd a tegnapi napon 25 méteres sportpisztoly főszámában lőtt, ahol 27. lett.

A vasárnapi számban nem osztottak olimpiai kvótákat, viszont remek lehetőség volt arra Zsófinak, hogy következő két napon a főversenyek előtt gyakorolni tudjon. Hétfőn a 25 méteres sportpisztolyban versenyzett, ami a fő száma, amiben a 27. helyezést érte el, így sajnos nem szerzett kvótát Tokióba.

– A leginkább azt sajnálom, hogy nem tudtam eredményre váltani azt a sok munkát, ami megelőzte ezt az Európa-bajnokságot. Volt egy két lövés, amivel “megleptem” magam, de ez egy technikai sport, benne van a pakliban. Ezzel eldőlt az is, hogy nem szereztem indulási jogot az Olimpiára, így már biztosnak tűnik, hogy nem Tokió lesz az ötödik olimpiám. Csütörtökön még vár ránk egy csapatverseny, remélem, a holnapi pihenőnap segíti a regenerálódást, és egy igazán jó versenyzéssel zárhatom ezt a keserédes EB-t – nyilatkozta Csonka Zsófia.