Bicsák Bence a világelittel készül a párizsi olimpiára

2022 július 11

Bicsák Bence egyeztetve edzőjével, Tóth Szilárddal, valamint a PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola vezetőségével úgy határozott, hogy a jövőben nem Pécsett készül a versenyekre, hanem csatlakozik Joel Filliol és segédedzője, Drew Box csapatához, akik a spanyolországi Gironában készítik fel a világ legjobbjait. Így Bence olyan kiválóságokkal edzhet a jövőben, mint a háromszoros világbajnok spanyol Mario Mola, a 2019-es világbajnok Katie Zaferes, a kétszeres világbajnok francia Vincent Luis és végül, de nem utolsósorban Jake Birtwhistle.

  • Kaptam hirtelen egy lehetőséget, amelyről úgy éreztem, hogy soha vissza nem térő alkalom. Egy kicsit úgy érzem, hogy ahhoz, hogy tovább tudjak fejlődni ezt meg kell ragadni, mivel az olimpiai a dobogó a célom. Nyilván kockázatos lépés ez, meglehet, hogy visszafele fog elsülni, mert sosem edzettem még csapatban. Ennek ellenére nagyon várom, hogy mi lesz belőle. Nagyon nehéz döntés volt, sokat gondolkoztam rajta. Nehéz szívvel megyek el innen, nagyon szeretek itt élni, nehezen hagyom itt a szeretteimet és az otthonomat. Annak ellenére, hogy másokkal fogok edzeni, továbbra is Pécset és Magyarországot képviselem. Egyelőre egy edzőtáborba megyek ki, aztán a továbbiakat meglátjuk. Azt kérték tőlem, hogy ha csatlakozni szeretnék, akkor minél hamarabb menjek ki. Ők legendás edzők és sportolók, szóval biztosan nagy élmény lesz, hogy velük edzhetek. Nem biztos, hogy az elején vagy egyáltalán be fog válni, de hiszek benne, hogy jó lesz. Ha minden rendben halad, akkor télen kell Gironába kiköltöznöm, az lesz a felkészülési helyszín. Idén még nem is találkoztam a családommal, úgyhogy most éppen utazom hozzájuk Zalaegerszegre, hogy tudjunk erről velük személyesen is beszélni – osztotta meg velünk Bence a lehetőséggel kapcsolatos gondolatait.

Bence ettől függetlenül a PSN Zrt. sportolója marad, és a versenyeken továbbra is a Pécsi Sportiskola színeiben, illetve annak támogatásával indul.