Várkői Ferenc Diák- és Szabadidősport-központ

Tulajdonos: Pécs Megyei Jogú Város, Fenntartó: PSN Zrt.

Foglaltsági naptár

A Várkői Ferenc Diák- és Szabadidősport-központ (az egykori patinás Bőrgyár-pálya, a mai is álló, ipari műemléki védettség alatt álló faszerkezetű lelátójával) a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. kezelésében lévő, a Verseny u. 1. szám alatt elhelyezkedő egy nagy füves labdarúgó-pályából, három salakos labdarúgó, illetve egy salakos teniszpályából álló sportkomplexuma.

A füves labdarúgópályát salakos futópálya veszi körül, így labdarúgó-mérkőzések mellett rendszeresen diák-atlétikaversenyek házigazdaszerepét is felvállalja.

A pályán álló klubházban találhatóak a férfi-női öltözők és mosdók, illetve az emeleten kb. 50 fő befogadására alkalmas, felszerelt klubhelyiség tartozik.

A Várkői pálya hosszú évek óta a (tavaszi-őszi rendezésű) Pécs Városi Kispályás Labdarúgó-bajnokság házgazdája, de rendszeresen itt játsszák bajnoki mérkőzéseiket és tartják edzéseiket a PMFC, ill. a PVSK női labdarúgói. Emellett a Várkői-pálya hagyományosan a különféle városi és megyei szabadtéri, elsősorban labdás diákolimpiai sportágak otthona is.

Technikai adatok/felszereltség:

füves nagy pálya: 110 x 67,8 m
nagy salakos pálya: 96 x 50 m
két kispálya: 40 x 20 m
teniszpálya: 40 x 15 m
futópálya: 400 m
12 db kiskapu (3×2 m)
4 db hordozható kapu (5 x 2 m)
2 db hordozható nagykapu (7,32 x 2,44 m)
4 rögzített nagykapu (7,32 x 2,44 m)