Hivatalosan is átadták az Id. Dárdai Pál Labdarúgó Utánpótlás Edzőközpontot

Published On: 2022 november 5548 words2.7 min read

November 4. már évek óta a Pécsi Labdarúgás Napja. A hosszú hétvége előtti pénteki nap azonban nem csak emiatt volt ünnep Pécsen, hanem az idén elkészült id. Dárdai Pál Labdarúgó Utánpótlás Edzőközpont hivatalos átadására is sor került.

Népes volt a meghívottak köre a PMFC kovácstelepi bázisán pénteken, a jeles eseményen hivatalos volt a klub számos egykori és jelenlegi játékosa, edzője. A több mint 2000 négyzetméteren elterülő, két nagyméretű füves és egy műfüves edzőpályával, egy fedett műfüves csarnokkal és számos kiszolgáló egységgel rendelkező komplexum valóban remekül fest, az pedig nem is kérdés, hogy a pécsi fiatal focistapalánták számára felemelő lehet nap, mint nap egy ilyen létesítménybe megérkezni.

Az átadón Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár kiemelte, hogy a kormányzat célja a sportos, egyúttal a sportoló nemzet megerősítése, ebbe a koncepcióba pedig remekül illeszkedik az új pécsi sportkomplexum. Az államtitkár elmondta, hogy aligha lehetett volna jobb névadót találni az edzőközpontnak, mint a korábban a PMSC színeiben 361 mérkőzésen pályára lépő id. Dárdai Pál. Bár ő már nem élhette meg ezt az alkalmat, de fia és unokái méltó módon viszik tovább a nevét.

Beszédet mondott az ünneplő közönségnek Hoppál Péter, kultúráért felelős államtitkár is, aki mérföldkőnek nevezte a pécsi sportélet számára a megépült komplexumot.

– Ami nagy öröm számomra, hogy egy széleskörű együttműködés keretében tudott megvalósulni ez a projekt, ami sajnos manapság igen ritka Magyarországon – mondta Hoppál – Kellett hozzá egy tulajdonos, kellett a pécsi önkormányzat, a vagyonkezelőként fellépő PSN Zrt., kellett a finanszírozó, azaz a kormány, és persze az MLSZ, valamint a kivitelező munkája is. Jó azt látni, hogy ennek az összefogásnak ilyen csodálatos eredménye lett.

Péterffy Attila, Pécs polgármestere köszöntőjében kiemelte, hogy az id. Dárdai Pál Utánpótlás Labdarúgó Edzőközpont óriási hasznára fog válni Pécs fiatal spotolóinak.

– A jelenlegi városvezetésnek ugyan tevékeny szerepe nem volt ebben az építkezésben, de nagyon fontos számunkra, hogy minőségi környezetben és minőségi eszközöket használva tudjanak sportolni a fiatalok a városban – jelentette ki Péterffy.

Az edzőközpont átadóján a Pécsi Labdarúgás Nagyjaiért Alapítvány külön is köszöntette az eseményen tiszteletét tevő ifj. Dárdai Pált, aki édesapja helyett is vehette át, a Dárdai családnak adományozott életmű díjat.

Forrás: pecsma.hu