Szakosztályaink 2022-ben – Atlétika

Published On: 2022 november 22

Év végi kampányunkban a PSN Zrt. szakosztályainak 2022-es évi történéseit, eseményeit, versenyeit, eredményeit foglaljuk össze.

ATLÉTIKA – Ferenczi Imre szakosztályvezető szemével

Szakosztályunk két évvel ezelőtt mind utánpótlás, mind idősebb korosztályú atlétákat illetően kiürült. A sportolóink átkerültek a PVSK atlétika szakosztályához. Egyetlen „idősebb” sportolónk maradt, a középtávfutó Varga Eszter. Sajnos egy szerencsétlen baleset következtében ezt az évet teljes egészében ki kellett hagynia. Reméljük a következő évben már ismét sikereket fog elérni.

Fenti okok miatt szakosztályunk mindent elkövetett, hogy újjáépítse elsősorban a létszámot, majd a szakmai munkát következetesen folytatva, a minőség felé kanyarodva erősítse a szakosztályt. Atlétikában ez hosszú, munkás folyamat, aminek az elején járunk.

A megkezdett út biztatónak tűnik, létszámunk már száz fölött van. Edzői garnitúránk megfiatalodott, de a tapasztalt idősebb kollégákra is támaszkodunk.

A legfiatalabb korosztályokban már a regionális versenyeken rendszeresen élen végzünk. Kiemelten kezeljük a feljövő tehetségek munkáját.

Országos Liga döntőbe már öt ifjúsági atlétáink jutott be sikeresen, ahol 5-8-ik helyen végeztek. Köztük Pánovics Máté és  Tímár Dominik.

Legjobb atlétáink jelenleg Uszléber Adél távolugró, 501 cm-es legjobb eredménnyel, magasugrásban Bazsánt Léda, 150 cm-es teljesítménnyel, valamint Rácz Mátyás, 180 cm-es eredményekkel.