Jól szerepeltek sportlövőink az országos bajnokságon

2023 október 24

Vasárnap rendezték a Magyar Sportlövő Szövetség Országos Bajnokságát 10m puska-pisztoly versenyszámokban Budapesten, a Fehér úti Nemzeti Lőtéren. Csonka Zsófia a PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola kiemelt sportolója a nők légpisztoly 60 lövéses versenyszámában 4. helyen jutott döntőbe, ahol végül az 5. helyet szerezte meg. A légpisztolyos női csapatversenyben, Csonka Zsófia, Herr Adrienn, Pető Andrea összeállításban a PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola csapata a 3. helyen végzett. Az ifjúsági korosztály is megmérette magát, ahol több egyéni csúcs született.

EREDMÉNYEK
Nők légpisztoly 60 lövés:
4. Csonka Zsófia 565 köregység
22. Herr Adrienn 528 köregység
27. Pető Andrea 521 köregység

Női csapatverseny:

3. PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola (Csonka Zsófia, Herr Adrienn, Pető Andrea)

“A sportlövő szakosztály megalakulása óta először volt női légpisztolyos csapatunk 60 lövéses számban, mindhárman nagyon örülünk a bronzéremnek, folytatjuk a munkát és támogatjuk egymást a további sikerek elérésében”- nyilatkozta Herr Adrienn, a PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola sportlövő edzője, szakosztályvezetője.

Ifi lányok légpisztoly 40 lövés:
9. Kassai Antónia 357 köregység
14. Kismődi Nóra 353 köregység
40. Batiz Lilla Tea 299 köregység

Ifjúsági lány csapatverseny:

6. PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola (Batiz Lilla Tea, Kassai Antónia, Kismődi Nóra)

Ifi fiúk légpisztoly 40 lövés:
15. Gyarmati Dávid 359 köregység
19. Nagy Dávid Ambrus 356 köregység
48. Volenszki Bálint 329 köregység

Ifjúsági fiú csapatverseny:

6. PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola (Gyarmati Dávid, Nagy Dávid Ambrus, Volenszki Bálint)

Herr Adrienn, sportlövő edző, szakosztályvezető: “Nagyon elégedett vagyok a gyerekek teljesítményével, fegyelmezetten, a kért részfeladatokra is figyelve versenyeztek. A helyezések nem minden esetben tükrözik, hogy önmagukhoz képest mennyire volt sikeres a szereplésük, edzőként nekem az a legfontosabb, hogy az edzésen nyújtott teljesítményt mind munkavézgés, mind eredményesség tekintetében a versenyen is végig tudja vinni a sportoló. Az, hogy ez az eredmény mire lesz elég a rangsorolásnál, már másodlagos.”