Érkezik a tour mezőnye – már szombaton is a kerékpárosoké volt a város

2024 május 11

Az idei Tour de Hongrie kerékpáros körverseny május 8. és 12. között zajlik. Pécs ezúttal az ötödik, végső szakasz befutóvárosa, ami óriási megtiszteltetés, hiszen eddig csak Budapest kapta meg ezt a lehetőséget.

Idén nemcsak a vasárnap szól a tourról, hanem már szombaton is igazi kerékpáros csemegékkel készültünk. A Pécsi Hőerőmű Bike Weekend első napja Tüskésréten indult a pump track pályán. Összesen 34-en indultak futóbiciklivel, rollerrel és kerékpárral az első alkalommal meghirdetett amatőr versenyen. A legfiatalabb nevező 2014-ben született, de a gyerek korosztályokon kívül U19-es, felnőtt és szenior sportolók is pumpáltak szombaton. A regionális versenysorozat május 18-án, Szekszárdon folytatódik.

A Bike Weekend szombati napjának leglátványosabb programeleme a délelőtti Biciklis Gurulás volt. A város három több pontjáról indultak a Széchenyi tér felé a kerékpáros karavánok, így mire mindenki beért a belvárosba, jókora tömeg gyűlt össze. A nyugatról, keletről és délről érkezett kerékpárosok együtt tekertek fel a város főterére, ahol egy kört tettek a dzsámi körül.

A résztvevőket Péterffy Attila polgármester köszöntötte a Széchenyi téren.

A közös bringaemelés után biciklis brunch-on pótolhatták az elveszített kalóriákat a résztvevők.

 

 

Vasárnapi programok:

A Tour de Hongrie 2024 mezőnye 12:10-kor indul Siófokról. Az ötödik, befejező szakasz rajtját a Széchenyi téren lévő óriáskivetítőn tekinthetik meg a szurkolók. 12:50-kor, a Kossuth téren Péterffy Attila polgármester köszönti a II. Zsolnay-kupa és e-bike futam versenyzőit. A Zsolnay-kupa  befutóját az alábbi linken és az óriáskivetítőn tekinthetik meg élőben:

https://www.youtube.com/watch?v=D7xXaNfdgYI

A Széchenyi téren és a város több pontján, valamint a szurkolói zónákban ( PTE szurkolói zóna – Szigeti út, Fogászati Klinika, ChilLiget – Mandulás-liget, Bárány-tető) további színes programok várják az érkelődőket.

A mezőny háromszor halad át a Széchenyi téren (15:22, 15:51, 16:21)

Az eredményhirdetés előreláthatólag 16:35-kor lesz, a Pécsi Állatkertnél.