Hokis fiatalok avatták a megújult Jégpályát

Dátum:: 2015 november 19908 szó4.6 perc átlagos olvasási idő

A PSN Zrt. Sportiskola jégkorong-szakosztályának asszisztálásával Csizi Péter országgyűlési képviselő és Vári Attila, a PSN Zrt. vezérigazgatója vágta át a szalagot a technikailag megújult Műjégpályán. Ahol jövő keddtől már indulnak a koritanfolyamok is.

Csaknem kereken két hónapnyi megfeszített munka végeztével fejeződtek be a pécsi Műjégpálya szeptemberben megkezdett hűtőrendszer-felújítási munkálatai, így november 18-án, szerdán 16 órakor rövid ünnepélyes megnyitó után vehették birtokba elsőként a jégkorongozók a jeget.
Csizi Péter elsőként a Magyar Jégkorong Szövetség jelen lévő képviselőiek köszönte meg a támogatást, hiszen az ő társaságiadó (TAO)-forintjaikból sikerült finanszírozni a 150 milliós beruházást. Hangsúlyozva, hogy a hűtőrendszer cseréjével immár elhárultak azok a problémák, illetve veszélyek, amelyek a több évtizedes ammóniás hűtőközeg használatából eredtek. Másrészt, a mostani megújult technológia egyben immár az alapját jelentheti a jégpálya további tervezett fejlesztéseinek is.
Az eredetileg is november közepe tájára ígért nyitási időpont csak az utolsó pillanatokban véglegesedett, miután s tervezetthez képest némi késéssel érkeztek meg Finnországból a felújítás kívülről is leglátványosabb elemét jelentő vadonatúj műanyag/plexi palánkok. A katasztrófavédelem (illetve az EU) által már nem engedélyezett korábbi ammóniás hűtőrendszer föld alatti vezetékeinek, kiszolgáló elemeinek cseréjéhez a szakemberek 29(!) kilométernyi új műanyag csőrendszert és az ezt beborító csaknem 160 köbméternyi betont használtak föl; emellett körben új járda is készült, illetve külső-belső festési-mázolási munkák tartoztak még bele a felújításba.
A hokisok mellett ugyanakkor a jeget használó másik, sőt, eredményeit tekintve egyelőre sikeresebb sportág képviselői is jelen voltak. Igaz, ezúttal nem a jégen, csak mellette – ahol Csizi Péter és Vári Attila a közelmúlt két Világkupa-futamán is jeleskedő, ugyan többnyire a fővárosban edző, ám pécsi színeket képviselő Knoch Viktornak és Burján Csabának, illetve Lakatos Tamás edzőnek egy-egy nívós emlékplakettel gratulált a sikerekhez.

 

Ugyan a tervek szerint még szerda délután a nagyközönség is birtokba vehette volna a jeget, ez az utóbbi napok novemberhez képest nagyon meleg és szeles időjárása miatt végül nem volt megoldható (túl vékony volt még a jég a biztonságos korizáshoz), így a nagyközönséget csütörtök reggel 9-től várják. 

Az idén, elsősorban a sportolók, a jégkorongozók, illetve rövid pályás gyorskorisok edzései miatt némileg változik a hétköznapi nyitvatartási rend – a kedd-csütörtök délutáni fél óra rövidítés azonban a korábbi évek tapasztalata szerint rendkívül szűk vendégkört érint csak, hiszen ezeken a napokon javarészt iskolai csoportok szoktak főként délelőtt és kora délután idejárni.

Ugyancsak minimális mértékben változnak a belépőárak is. Hétköznap (kedd – péntek) marad változatlanul a 900/700 forintos belépő. Hétvégén (szombat-vasárnap) hat év után először emelkednek az árak, így a felnőttjegy 1000, a diák/nyugdíjas 800 forintra nő (további részletek alább táblázatunkban). Kedvező új elem ugyanakkor a 10 alkalmas bérlet, amellyel a tíz külön-külön vásárolt jegyhez képest akár 30% megtakarítás is elérhető. Továbbra is működik a büfé, a korikölcsönző.

November 24-én, kedden indulnak majd a megszokott koritanfolyamok is (kezdő/haladó, 10 alkalom / 10 ezer Ft, mindig kedd, csütörtök 17.00 – 18.15).   


A 2015/2016-os idény új nyitvatartási rendje:

Hétfő: szünnap

Kedd, szerda, csütörtök: 09.00 – 11.30 és 12.30 – 15.00

Péntek: 09.00 – 11.30, 12.30 – 15.00, 17.30 – 20.00

Szombat, vasárnap (illetve a téli tanítási szünetben, de akkor hétköznapokon is): 09.00 – 12.00, 13.00-16.00, 17.00 – 20.00

 

Jegy- és bérletárak

Belépőjegyek

Felnőtt

Hétköznap (kedd – péntek): 900 Ft

Hétvégén (szombat – vasárnap): 1000 Ft

Diák/nyugdíjas

Hétköznap: 700 Ft

Hétvégén: 800 Ft

Tüke-kártyával 10%, Tüke-nyugdíjas kártyával 30% kedvezmény (nyugdíjas-igazolvány felmutatásával).

Csoportos diákjegy: 500 Ft / fő – csak tanítási napokon, délelőtt és délután (tehát péntek este nem) minimum 10 (+1 tanár) főnek.

Gyerekjegy (4-6 éves kor között): 400 Ft

Gyerekeknek 4 év alatt: ingyenes.

Bérlet, 10 alkalmas (hétköznap és hétvégén is érvényes):

Felnőtt: 7000 Ft

Diák/nyugdíjas: 6000 Ft.