A jövő hokisztárjainak edzésén jártunk

Dátum:: 2018 február 25301 szó1.6 perc átlagos olvasási idő

Az egyik legkedveltebb téli sportág pécsi edzésén jártunk, megnéztük, hogy tréningeznek a PSN Zrt. Sportiskola jégkorongozói.

A pécsi klub szakosztályába 7 éves kortól jelentkezhetnek a gyerekek, az edzések célja pedig nem más, minthogy megismertessék a játék alapjait a résztvevőkkel.

A PSN Zrt. Sportiskola hokisai korosztályokra bontva készülnek a megmérettetésekre, a fiatalabbaknál a feladatok elsődleges célja a helyes testtartás és az alapmozdulatok elsajátítása, ráadásul korong helyett sokszor labdával gyakorolnak. A gyakorlatok után pedig játékkal színesítik a trénerek az edzéseket, amelyekbe mindig nagy kedvvel és lelkesedéssel vetik bele magukat a gyerekek. Az idősebbek már összetettebb feladatokkal gyakoroltak. A gyorsaság és a koordináció fejlesztésére változatos feladatokat szoktak végezni a hokisok, amelyek végén a kapura lövést is gyakorolják. Az edzéseket a fiatalabbakhoz hasonlóan ők is egymás elleni játékkal zárják, amikor még a focilabda is előkerül.

Ottjártunkkor érezhető volt, hogy a gyerekek élvezik, amit csinálnak, nem kímélték magukat az ütközésekkor sem, mindent beleadva, koncentráltan készültek az összecsapásokra. Az edzők minden feladatot pontosan bemutattak, így a kívülállók számára is érthetőek voltak a gyakorlatok. A téli időszak után a jégpályát sportcsarnokra cserélik majd a sportolók, a jégkorongot pedig floorballra, amellyel a nyári időszakban is tudják folytatni a felkészülést.

Írták: Markos Martina, Tőkei Patrícia