Papp Norbert volt a leggyorsabb Szerbiában

Dátum:: 2018 július 26264 szó1.3 perc átlagos olvasási idő

Június 21-22-én a szerbiai Zlatibor felett elhelyezkedő Tornik síközpontban mérték össze tudásukat a PSN Zrt. kerékpárosai a nemzetközi downhill versenyen.

A szakosztályunkat Nagy Sándor, Glokker Zoltán és Papp Norbert képviselte. A szervezőknek egy 3-4 perc közötti első felében technikás, második felében kiugróan tempós pályát sikerült kijelölniük. Az idei szezonban először az időjárás is kegyes volt a versenyzőkhöz, mivel kivételesen száraz, napos időben versenyezhettek. Ennek ellenére több helyen is volt sár, mivel a hegyen rengeteg forrás és patak szelte át a versenypálya nyomvonalát. 

A versenyzők a szomszédos országokból érkeztek, így a helyiek mellett montenegrói, bosnyák és macedón versenyzők is rajthoz álltak. 

A pálya adottságai nem kímélték a bringákat sem, Nagy Sándor technikai problémákkal küzdötte végig a versenynapot és jó futamot követően az 5. helyen ért kategóriájában célba. Glokker Zoltán kiváló időt futott a kvalifikáción, azonban a futamon történt esése miatt éppen leszorult a dobogóról. Papp Norbert magabiztos és szerencsés versenyzéssel a legjobb kvalifikációt követően a döntő futamában tovább tudta növelni előnyét a többiekkel szemben, amivel végül nyerni tudott a versenyen.