Kitüntetéssel ismerték el Harmat Tamás munkáját

Dátum:: 2020 október 9487 szó2.4 perc átlagos olvasási idő

A Magyar Kézilabda Szövetség oklevéllel fejezte ki köszönetét és elismerését a pécsi edző, Harmat Tamás évtizedes munkájáért, akit ez alkalomból a PSN Zrt. vezetői és a megyei szövetség tisztviselői köszöntöttek.

Harmat Tamás bácsi, a PSN Zrt. jelenlegi edzője, és a pécsi kézilabda kiemelkedő alakja. Játékosként és edzőként is maradandó eredményeket ért el, nyomot hagyott a sportág működésében, életében. 

Az ünnepségen a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke, Barta Ferenc köszöntötte az edzőt, felidézve néhány emléket és gondolatmenetet, mentalitást amelyek szerinte meghatározóak voltak az elért eredmények és a kitüntetés tekintetében.

Tamás bácsi a pécsi egyesületnek mondott köszönetet, az igazgatóknak, a szakosztályvezetőknek támogatásukért és a tanításhoz és tanuláshoz megteremtett ideális körülmények kialakításáért.

– A sikerek titka szerintem mindig a sok munkában rejlett. Mi mindig kétszer annyit dolgoztunk, mint az ellenfelek, ezért aztán felül is tudtuk múlni őket – vetette fel gondolatait Harmat Tamás a sportról alkotott megfelelő munkamorálról.

Az idős edző elmondta, ha a sportcsarnokba érkezik kézilabda-mérkőzésekre, jól érzés tölti el, ha tanítványait látja már felnőttként játszani. És bár nem az osztály a lényeg, azért jó volna a csapatot az élvonalban látni.

Harmat Tamás a pécsi Nagy Lajos Gimnáziumban érettségizett, majd a Pollack Mihály Műszaki Főiskolán diplomázott. Edzői képesítéséért a Testnevelési Főiskolát 1975 és 1978 között végezte el.
Dolgozott a Zsolnay Porcelángyárban és a Mecseki Ércbányász Vállalatnál, mellette folyamatosan edzősködött. Játékosként mintegy 400 NB I-es mérkőzésen játszott, tagja volt a korosztályos és a felnőtt válogatottnak is. Edzőként NB I. B-s és NB II-es csapatoknál is dolgozott, főállású edzőként 1990 óta tevékenykedett.
Az elmúlt húsz évben már kizárólag utánpótlás-neveléssel foglalkozik. Ezalatt öt korosztályos címet szerzett a bajnokságokban a csapatokkal: három ezüst- és két bronzéremmel. Több, mint ezer tanítványa volt már, sokan közülük már az élvonalban játszanak. A kilencvenes években az edzői bizottság vezetőjeként is segítette a Baranya Megyei Kézilabda Szövetség munkáját.

Forrás: pecsma.hu