Büszke negyedik hely a Final 8-ból

Dátum:: 2021 május 26665 szó3.3 perc átlagos olvasási idő

Az elmúlt hétvégén, Szegeden rendezték meg az Országos Serdülő Bajnokság 8-as döntőjét, ahol a PSN Zrt. csapata remekül szerepelt.

– Csapatunk a torna bronzmérkőzésén egy magas színvonalú és kiegyenlített mérkőzésen, 10:7-re maradt alul a BVSC csapatával szemben, így negyedik helyen zárta az országos döntőt. Persze a mérkőzés után nagyon szomorúak voltak a srácok, mert nagyon szerettek volna érmet hazahozni, de teljesítményükről csak elismerően lehet szólni! – összegezte a tornát Lukacs Gergely szakosztályvezető.

Nagy potenciál van ebben a társaságban csapat szinten és egyénileg egyaránt, és abban biztosak vagyunk, hogy fogunk majd néhányuk nevével a felnőtt OB1-ben is találkozni az elkövetkező években! GRATULÁLUNK SRÁCOK!

 

Dr. Szilágyi Kristóf edző értékelése a tornáról:

­ Már 3 nappal a pénteki rajt előtt megérkeztünk Szegedre, a Final 8 helyszínére, amolyan ráhangolódás és akklimatizálódás céljával. Az első, Fradi elleni negyeddöntő mérkőzést helyeztük a középpontba, amit kezdeti idegeskedés és kapkodás után magabiztosan, a vártnál talán nagyobb különbséggel is sikerült megnyernünk. Az elődöntőben következett az idei szezonban veretlen és a mezőny előtt járó KSI, akinek kivont karddal, bátor, őszinte játékkal nekiestünk és úgy gondolom, hogy a 3. negyed közepéig (6-8) sikerült is meglepni őket. Mindenkit mozgósítaniuk kellett, hogy fölénk kerekedjenek, ami végül sikerült is nekik. De egy pillanatig sem játszottunk alárendelt vagy megilletődött szerepet, viszont mindkét csapatból láthatóan sokat kivett a meccs, ami egy elődöntő természetes velejárója.

Vasárnap, a bronzmeccsen pedig következett a BVSC, ahol nagyon akartunk, de magunkhoz képest is túl sokat hibáztunk, különösen támadásban, egy szinte végig nyílt találkozón. Nagyon brusztos és úszós mérkőzés volt, kevés ítélettel, amin kidolgoztuk a helyzeteinket, de végül nem sikerült őket gólra váltani, ami talán a fizikai fáradtságból eredő rossz döntések számlájára is írható. Az egyéni teljesítmények a kevesebb, mint 48 órán belül lejátszott 3 mérkőzés között hullámoztak, de a csapat összteljesítménye végig stabil és kiegyensúlyozott volt, ez pedig azt mutatja, hogy nagyon együtt voltunk. Végig harcosság, élesség és fegyelmezettség jellemzett minket és egy pillanatra sem adtuk fel. Az egész hét során szervezettek voltunk és Csapatban gondolkodtunk. Nem megúszni akartuk a dolgokat, hanem őszintén játszani és győzelemre játszani. Éppen ezért rengeteg egyéni és csapatszintű tapasztalatot szereztünk és nagyon sokat kaptam, kaptunk ettől a hétvégétől. Úgy gondolom, hogy a Szegeden szereplő korosztályos csapatok közül talán bennünk van a legnagyobb fejlődési lehetőség a közeli és távoli jövőben. Most még kicsit – talán nem is kicsit – érezzük a bronzérem hiányát, de nem rossz dolog, ha valamiben, legjobb vidéki csapatként 4. vagy az országban, és az a valami, a legeredményesebb csapatsportágunk, a magyar vízilabda.

Büszke vagyok minden játékosomra és a CSAPATOMRA! Ezen a rögös úton kell tovább keményen dolgoznunk, hogy még feljebb juthassunk!

 

Szívből gratulálunk minden résztvevőnek, edzőiknek és a teljes szakosztálynak!