PTE MoonBike 2021

Dátum:: 2021 június 4406 szó2 perc átlagos olvasási idő

A Pécsi Tudományegyetem ismét meghirdeti MOON Bike kihívását. A cél két hónap alatt biciklivel vagy szobakerékpárral megtenni a Föld-Hold távolságot, azaz összesen 384 400 km-t, valamint a kihívás teljes időtartama alatt elérni az 1 millió kilométert.

A Pécsi Tudományegyetem a 2020-as év sikerein felbuzdulva ismét meghirdeti MOON Bike kihívását.

Célunk – a tavalyi rekordokat megdöntve – két hónap alatt biciklivel vagy szobakerékpárral megtenni a Föld-Hold távolságot, azaz összesen 384 400 km-t, valamint a kihívás teljes időtartama alatt elérni az 1 millió kilométert.

A kihíváshoz május 15-től bárki csatlakozhat a projekt Facebook oldalán. A tekerés szerelmeseinek nincs más dolguk, mint kerékpáros applikáció segítségével a megtett távot screenshot kép formájában, üzenetben vagy bejegyzésként elküldeni a kihívás Facebook oldalára (https://www.facebook.com/ptemoonbike). Ha szobakerékpárral vesznek részt a kihívásban, a kilométeróra kijelzőjének fényképét kell feltölteniük.

Ebben az évben részkihívásokkal, kitelepülésekkel is készülünk, annak érdekében, hogy a virtuális közösségünk tagjai megismerhessék egymást és a Pécsi Tudományegyetemet, annak egészséges életmódra, környezettudatosságra nevelő projektjeit.

Tervezett találkozási pontok:

Május 29. Orfű tókör és egyéb programok a Malmoknál

Június 5. Felhozó kerékpártúra

Június 26. Mohács-Baja-Mohács túra

Július 17. Velence-tó kör Gárdonyból a Tekerbringa kölcsönzőtől

 

A részkihívások során adott hétvégéken bizonyos távok megtételére bíztatjuk ténylegesen vagy virtuálisan a résztvevőket, melyek teljesítését külön nyereményekkel jutalmazzuk.

A PTE, mint Magyarország legzöldebb egyeteme, kiemelt célja a programmal a – tömegközlekedésnél a pandémiás helyzetben jóval biztonságosabb – környezetbarát kerékpáros közlekedés népszerűsítése, a CO2 kibocsátás csökkentésével az üvegházhatás redukálása.

Részletek: https://pte.hu/hu/moonbike