Legjobb vidéki csapatként bronzérmes a PSN

Dátum:: 2021 június 16628 szó3.1 perc átlagos olvasási idő

A Magyar Vízilabda Szövetség négy Területi Igazgatósága által idén első alkalommal rendezték meg Gyermek III korosztályban (2008-as és fiatalabb) az országos playoffot, aminek helyszínéül Pécs város adott otthont.

A területi bajnokságok első és második helyén végzett nyolc csapat mérhette össze tudását az Abay Nemes Oszkár Sportuszodában. A rangos tornán a PSN Zrt. csapata az előkelő harmadik helyet szerezte meg, amivel a korosztály legjobb vidéki együttese lett.

Pécs eredmények:

PSN Zrt. – AQUA SE Nyíregyháza 22-7

PSN Zrt. – Szolnok 7-6

FTC- PSN Zrt. 9-5

Eger – PSN Zrt. 5-9

Edzői beszámolók:

– Egy hosszú és izgalmas szezont zártunk hétvégén a Pécsen megrendezett 2008-as playoff tornán, ahol a 4 területi bajnokság első és második helyezettjei vettek részt. A Dunántúli Bajnokság bajnokaiként a B csoportban az FTC, a Szolnok és a Nyíregyháza csapataival mérkőztünk meg. Szombat kora délután a Nyíregyháza csapata ellen nagy arányú magabiztos győzelmet arattunk hazai közönség előtt, ami kellő motivációt nyújtott a csapatnak a folytatáshoz. Délután fontos rangadón a Szolnok ellen ugrottunk vízbe, ahol izgalmas, végsőkig kiélezett mérkőzésen végül 6-7 arányban győztünk, ami a legjobb négy csapat közé jutást eredményezte. Vasárnap délelőtt szinte teltházas lelátó mellett a Budapest Bajnokságban második helyezett FTC csapata ellen mérkőztünk meg, akiknek vissza akartunk vágni a Bajnokságon elszenvedett vereségért, de sajnos 9-5-ös végeredménnyel alulmaradtunk. A találkozó közepén elvesztettük centerünket, akit páros cserés kiállítással a kispadra küldtek a játékvezetők. Több büntetőt, ziccert és fontos helyzeteket hagytunk ki, ami nem fért bele egy ilyen erős csapat ellen, viszont abszolút megmutatkoztak a csapat gyengeségei és erősségei egyaránt. A csoportban 2. helyen végeztünk, ami alapján a bronzéremért küzdhettünk meg az Eger csapata ellen. Az Észak-Keleti régió bajnoka nem volt ismeretlen számunkra, hiszen a Budapest Bajnokságban már volt szerencsénk játszani ellenünk. A találkozót magabiztosan kezdtük, fegyelmezett védekezésünkkel nem engedtük felzárkózni ellenfelünket, a mérkőzésen folyamatosan vezetve, szép megoldásokkal és nagyszerű közönség előtt végül 9-5 arányban megszereztük a bronzérmet. Gratulálunk a játékosoknak, nagyon sokat dolgoztak az egész szezon alatt, sok izgalmas mérkőzés van a csapat háta mögött, megérdemelten állhatunk a dobogó harmadik fokán egy ilyen rangos megmérettetésen legjobb vidéki csapatként – értékelte a hétvégét Balázs Bence, edző.

A csapat tagjai:

Kapusok: Méhes Kenéz, Vogronics Zalán

Mezőnyjátékosok: Torma Zalán, Schlapp-Molnár Milán, Baksa Miló, Varga Benedek, Divják Dejan, Imre Ármin, Holl Balázs, Gaál Zsombor, Arató Bercel, Pálfai Huba, Békés Zsolt, Stockwell Kende, Dömös Zsigmond, Becsei Bende

Edzők: Balázs Bence, Kovács Krisztián, Krizsán András

 

A PSN Zrt. Vízilabda szakosztálya szeretettel várja továbbra is a 2011-ben vagy később született lányok és fiúk jelentkezését!