Európa-bajnok az U15-ös fiú pólós csapat

Dátum:: 2021 július 12483 szó2.4 perc átlagos olvasási idő

Loulé adott otthont az U15-ös vízilabda Európa-bajnokságnak, ahol a magyar csapat – benne a pécsi Tóth Andrissal – Spanyolország legyőzésével a csúcsra jutott, így elnyerve a bajnoki címet.

A két csapat útja a döntőig különböző volt: amíg a mieinknek voltaképpen a horvátok elleni csoportmeccs és a görögök elleni elődöntő volt nehéz, addig a spanyoloknak az olaszok, a szerbek és a horvátok ellen kellett győzniük, miközben a csoportban még a románok ellen is megszenvedtek. Mindez azonban a magyar szakmai stáb is igyekezett a parti előtt hangsúlyozni, semmit sem jelentett, a felek tiszta lappal, egyenlő esélyekkel várták az aranycsatát.

A Dávid Zoltán, Regős Áron, Bisztritsányi Dávid trió (a szakmai vezető Cseh Sándor, aki az Utánpótlás Bizottség elnökével, Székely Bulcsúval együtt szintén a helyszínen volt) irányította csapatunk a változatos 3-3-as első negyedet követően a másodikban robbantott. Gólt jegyzett sorrendben Dorozslai Zalán, Tóth András, Haverkampf Bence és Balogh Botond, 7-3-as volt az előny, nem véletlen, hogy a rivális időt kért. Jó volt a védekezés, jó volt Kiss Gergely kapusteljesítménye.

A nagyszünetre 7-4-es előnnyel ment a társaság, és Balogh Botond, majd Mérő Alex révén hamar rátett kettőt erre. Nyugodtan mondhatjuk, kézben tartotta a partit, őrizte 9-4-es előnyét, taktikusan haladt célja felé. A vége 10-5 lett, megnyerte az Európa-bajnokságot a csapat.

U15-ös fiú Európa-bajnokság, Loulé

Döntő

Magyarország-Spanyolország 10-5 (3-3, 4-1, 2-0, 1-1)

Gólszerzők: Balogh B. 2, Mérő A. 2, Doroszlai Z. 2, Haverkampf B. 2, Tóth A. 1, Simon S. 1, ill. Granados 2, Gomila 1, Perrone 1, Feliu 1

A 3. helyért: Görögország-Horvátország 11-7

Az 5. helyért: Olaszország-Oroszország 8-10

A 7. helyért: Törökország-Szerbia 5-11

Az Európa-bajnok magyar válogatott:

Kapusok:

Horváth Solt (BVSC)

Kiss Gergely (KSI)

Mezőnyjátékosok:

Balogh Botond (BVSC)

Bötkös Patrik (KSI)

Budai István (UVSE)

Doroszlai Zalán (BVSC)

Haverkampf Bence (Spandau)

Lugosi Csongor (Eger)

Mérő Alex (KSI)

Nagy Zalán (KSI)

Regős Vince (FTC)

Simon Sebestyén Gergely (FTC)

Tátrai Tamás (BVSC)

Tóth András (Pécs)

Tóth Martin Zétény (Vasas)

Edzők: Dávid Zoltán, Regős Áron, Bisztritsányi Dávid

Szakmai vezető: Cseh Sándor

Utánpótlás Bizottság elnöke: Székely Bulcsú

Gratulálunk a fiúknak és edzőiknek!

A cikk forrása: waterpolo.hu