Elismerő kitüntetéseket vehettek át kollégáink, sportolóink

Dátum:: 2021 szeptember 6660 szó3.4 perc átlagos olvasási idő

A PSN Zrt. több munkatársa, edzője, sportolója is elismerő kitüntetésben részesült az elmúlt hetekben, nagy büszkeségünkre nemcsak a versenypályákon, hanem azokon kívül is elismerik kollégáink, sportolóink munkáját.

A paralimpiai sportolók eskütételét követően kitüntetést vehetett át a Magyar Paralimpiai Bizottságtól a paraúszás terén végzett munkájáért a PSN Zrt. Sportiskola edzője, Tari Imre, aki a parasportolók támogatása mellett az olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamás versenyeztetését is segíti. Tari Imre mellett Szamek Katalin, Konkoly Zsófia korábbi edzője is díjazásban részsült, aki az úszó előző paralimpiáján megszerzett bronzérméhez nagy részben hozzájárult.

„A pécsiség egy nagy múltú város sokszínű közösségének büszkesége” – mondta Péterffy Attila polgármester közel sem megszokott beszédében a szeptember elsejei városnapi ünnepi közgyűlésen, amelyen a hagyományoknak megfelelően idén is átadták az önkormányzati díjakat, kitüntetéseket és a díszpolgári címet.

Pro Communitate-díjat kapott Módosné Iván Lili, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. úszóedzője, aki 1977-ben kezdte meg munkáját a pécsi Hullámfürdőben. Ma nyugdíjasként, de fáradhatatlanul és töretlen lelkesedéssel végzi továbbra is edzői tevékenységét.

Kiváló munkájának köszönhető, hogy közel ezer pécsi gyermek tanult meg úszni és szerette meg a vízisportokat. Módosné Iván Lili versenysportolók felkészítésében is komoly szerepet vállalt. Olyan sikeres olimpikonokkal dolgozott együtt, mint Bodor Richárd, Financsek Gábor, Biczó Bence vagy Kenderesi Tamás.

A sokat tapasztalt edzőnek is új kihívást jelentett egy új tanítvány, Sipos Tímea érkezése. A májtranszplantáción átesett lány valósággal tarolt a szervátültetettek világversenyein: többszörös Európa- és világbajnok lett belőle Módosné Iván Lili áldozatos munkájának köszönhetően.

Pro Civitate-díjban részesült Gyöngyösi Zoltán, aki 1986-tól 30 éven át volt a PEAC teremröplabda csapatának tagja. Játékosként megjárta az NB II-es, NB I B-s és NB I-es bajnokságokat is. Játékos pályafutása mellett 1994-től lát el edzői feladatokat, ma is edzője a PTE-PEAC NB I-es csapatának.

Gyöngyösi Zoltán évtizedek óta a pécsi röplabdázás meghatározó szereplője. Segítségével stabil alapokra helyeződött a sportág, a képzés színvonala javul. Testnevelőként a PTE Sporttudományi és Testnevelési Intézet, a TÁSI, a Kozármislenyi Általános Iskola és a pécsi Kodály Zoltán Gimnázium tornatermeiben sok ezer diákot tanított, nevelt. Tagja a Pécsi Egyetemi Atlétikai Club elnökségének, vezető beosztásban segítette a Városi Sportiskola működését. A nemrégiben elkészült városi sportstratégia készítésében is oroszlánrészt vállalt.

A Pécsi Tudományegyetem Tanévnyitó Ünnepi Szenátusi Ülésén a Magyar Felsőoktatás Napján, 2021. szeptember 1-én a PSN Zrt. paralimpikonja, Iván Bence vehette át a Természettudományi Kar javaslata alapján az Egyetemi Sportéletért Díjat.

Gratulálunk minden díjazottnak és további sok sikert kívánunk munkájukhoz!

Főkép forrása: pecsma.hu

Kép forrása: UnivPécs