Különleges tájfutóversenyt rendeztek Pécsett

Dátum:: 2021 szeptember 8486 szó2.4 perc átlagos olvasási idő

A versenyeztetést, felkészítés mellett a PSN Zrt. számtalan városi és régiós egyesület versenyszervezését is támogatja, legutóbb a tájfutó Kikerics Kupa egyik állomása létesítményünk, a Városi Műjégpálya volt.

Az Őszi Kikerics Kupa célja hagyományosan a Dél-Dunántúli tájfutó egyesületek versenyzőinek rövidtávú és sprint váltó országos bajnokságra való felkészülésének elősegítése városi parkos területeken. Az idei évben augusztus 28-án, Pécsen a Tüzér utca-Építők útja-Páfrány utca által határolt részen a Baranya Megyei Tájfutó Szövetség megbízásából a Pécsi Orvos-Egészségügyi Sportkör rendezésében Pécsi Kulturális Központ központtal rendezték a versenyt. A baranyai, somogyi, tolnai tájfutó egyesületek versenyzői mellett zalai, kalocsai és budapesti versenyzők is rajthoz álltak.

Délelőtt rendezték az egyéni versenyt, amely a klasszikus korosztályos kategóriák helyett lehetőséget biztosított a versenyzők számára, hogy a tájékozódó képességüknek és fizikai állapotuknak leginkább megfelelő pályát választhassanak maguknak. Másrészt feloldotta a korosztályok közötti kategóriákat, méghozzá úgy, hogy lehetővé tette, hogy akár szülők és gyerekek, vagy nagyszülők és unokák mérhessék össze a tudásukat. A versenyt a Babits Gimnázium és a Mecsekérc Zrt. székháza közötti jellemzően társasházas, parkosított területen bonyolították le az országos bajnokság selejtezőjére jellemző gyors, jól futható pályákkal, az utolsó szakaszon pedig a Babits Gimnázium udvarán és a körülvevő utcákon kígyózó sűrű pontokkal.

Délután rendezték a 2×2 fős váltó formában lebonyolított váltóversenyt, amelyet 2 versenyző egymást váltva 2-2 különböző pályát teljesített.

A versenyt a területen található közintézmények támogatásának köszönhetően rendkívül sok belső udvar, speciális objektum érintésével tudták megrendezni a szervezők, ami a versenyzőktől a nagy sebességű futás mellett nagy koncentrációt is igényelt. A váltópályákat a Városi Műjégpálya, a PVTC teniszpályái mellett lévő „dühöngő”, a Magyar Lajos úti és a Jedlik Ányos úti óvoda, a Pécsi Kulturális Központ és a Cserepka János Általános Iskola udvarán keresztül alakították ki.