HaBaWaBa: felejthetetlen élmények, remek eredmények Olaszországból

Dátum:: 2021 szeptember 13822 szó4.1 perc átlagos olvasási idő

A PSN Zrt. Sportiskola idén négy csapattal, hatvan sportolóval vett részt a világ legnagyobb utánpótlás vízilabda tornájának számító HaBaWaBa (a Happy Baby Water Ball szóösszetétel rövidítése) fesztiválon az olaszországi Lignanoban.

A három korosztályban (U10, U12, U14) megrendezett, több mint hatvan csapatot felvonultató tornán nagyszerűen szerepeltek a pécsi gárdák, minden korosztályban érmet szereztek a fiatalok

 

HABAWABA-PLUS, U14

A tornán csapatként napról napra előrébb lépő korosztály pécsi képviselői az előkelő harmadik helyet szerezték meg a huszonnégy csapatot felvonultató mezőnyben.

Elődöntő: Ybl (HUN) – PSN Sportiskola     12-6

Harmadik helyért: PSN Sportiskola – Perugia (ITA)     7-6

A csapattagok: Méhes Kenéz, Torma Zalán, Schlapp-Molnár Milán, Varga Benedek, Fiedler Bence, Divják Deján, Holl Balázs, Sásdi Noel, Arató Bercel, Imre Kolos, Pálfai Huba, Torma Csanád, Stockwell Kende Dávid, Pásztor András, Csapó Péter Olivér

A korosztály felkészítő edzői: Jakab Dániel, Vörös Tamás

 

HABAWABA INTERNATION FESTIVAL, U12

Ebben a korosztályban két csapattal indult a PSN Zrt. Sportiskola.

Az első számú csapat, a PSN Kék Delfinek végig nagyszerű teljesítményt nyújtva a közel negyven csapatos torna negyedik helyén végeztek, míg a fiatalabbakból és a sportágat később kezdőkből álló PSN Vörös Rákok együttese a bronz ág első helyét szerezte meg (összesítésben a 17. helyezett lett).

A torna sajátossága, hogy a negyedik helyezett klubok is bronzérmet kapnak és az ágakat külön is díjazzák érmekkel és serlegekkel.

ARANY ÁG:

Negyeddöntő:     PSN Kék Delfinek – Club A.PE (ITA)     5-3

Elődöntő:     Palermo (ITA) – PSN Kék Delfinek     14-2

Harmadik helyért:     Pallanoutosa Lerno (ITA) – PSN Kék Delfinek     8-4

BRONZ ÁG:

Negyeddöntő:    Como Nouto – PSN Vörös Rákok     1-4

Elődöntő:     Perugia (ITA) – PSN Vörös Rákok     5-8

Döntő:    Vicneza (ITA) – PSN Vörös Rákok    10-11 (büntetők után)

PSN Kék Delfinek: Vogronics Zalán, Nagy Zsolt, Csepregi Zsombor, Nagy Zóra, Schlapp-Molnár Annamari, Dömös Zsigmond, Soproni Szabolcs, Becsei Bende, De Blasio Massimo, Belső Gergő, Rőczei Adrián, Kindl Barnabás, Huber Zsombor, Szabó Dániel

PSN Vörös Rákok: Bali Medárd, Wéber Áron, Keszthelyi Donát, Ducz Gordon, Oszvald Zsombor, Arató Lotti, Vörös Eszter, Dorn Bendegúz, Varga Magor, Jezerniczky Zalán, Salamon Vencel, Horváth Márk, Hódosi Balázs, Losonczy Zsigmond, Hermesz Lénárd

A korosztály felkészítő edzői: Balázs Bence, Kovács Krisztián, A Vörök Rákok csapatát Krizsán Attila edző és De Blasio Domenico másodedző irányították.

 

HABAWABA INTERNATIONAL FESTIVAL, U10

A torna alapszakaszában a pécsiek az első tíz mérkőzésből mindet megnyerték. Sajnos a torna lebonyolításának sajátossága volt, hogy a döntőben tiszta lappal indult mindenki és egy nagyszerű hangulatban megvívott összecsapáson büntetőkkel maradtak alul ellenfelükkel szemben a PSN Zrt. fiataljai, így a második helyen végeztek.

Elődöntő: PSN Zöld Békák – Ortiga (ITA)     9-3

Döntő: PSN Zöld Békák – Salerno (ITA)     10-11 (büntetők után)

PSN Zöld Békák: Kól Zsombor, Studi Levente, Csabai Máté Soma, Palatinus Lucas, Hegedűs Bence, Kerner István, Svéger Barnabás, Damsa Kornél, Becsei Ádám, De Blasio Manolo, Kindl Ádám, Balog Patrik, Horváth Donát, Labossa Zsigmond, Wágner Sebestyén.

A korosztály felkészítő edzői: Krizsán András, Arató Zoltán, Krizsán Attila

 

Lukács Gergely szakmai igazgató értékelése:

  • Ezen a tornán hatványozottan igaz volt az utánpótlás-nevelés egyik legfontosabb alapszabálya, miszerint az eredmény csak sokadlagos szempont. Azt nagyon jó volt megélni, ahogy a gyerekek élvezték az esemény minden pillanatát! Együtt ébredtek, reggeliztek, bemelegítettek és játszottak sok meccset. Mérkőzésről mérkőzésre javult a játék mind csapatszinten, mind egyéni szinten és a csapatépítésre sem lehet ennél jobb eseményt kitalálni. És természetesen strandolásra is maradt idő. Azt látni, ahogy a torna végén minden játékosunk felhőtlenül boldogan, mosollyal az arcán és éremmel a nyakában térhet haza, mindent megér!