Másokon szeretne segíteni a PSN Zrt. paralimpiai bajnoka

Dátum:: 2021 szeptember 15533 szó2.7 perc átlagos olvasási idő

Egyszerű céllal utazott ki a PSN Zrt. paraúszója, Konkoly Zsófia a tokiói paralimpiára: meg szeretné dönteni az egyéni legjobbjait. Nyugodtan mondhatjuk, hogy ennél sokkal többet is elért a pécsi úszó: egy arany- és két ezüstérem mellett, két Európa csúcsot és egy paralimpiai rekordot úszott.

Szinte kimondani is sok, de hat versenyszámban állt rajtkőre Konkoly Zsófia az idei Paralimpiai Játékokon, de minden úszása után sugárzott róla a jókedv, pedig sérüléssel bajlódott a világverseny előtt, illetve a világjárvány miatt rengeteg megmérettetés elmaradt, így nagy bizonytalanságban érkezett a Játékok helyszínére.

– Összességében azt mondhatom, hogy nagyon jól érzem most magam. Az első napokban még kicsit izgultam, mert nem láthattam reálisan, hol állok a felkészülésben, nem nagyon tudtuk összehasonlítani a teljesítményemet másokkal, azt hittem, rosszabb eredményt fogok elérni, de az első időfutam után kicsit sikerült megnyugodnom – kezdte a paralimpiai bajnok úszó, aki másodszor állhatott rajtkőre ötkarikás játékokon. Rióban mindössze 14 évesen nyert bronzérmet öt évvel ezelőtt.

– A riói paralimpiához képest – leginkább a világjárvány miatt – most nagyon sok minden megváltozott: nem lehettek a helyszínen nézők, elszeparáltak minket szinten mindenkitől, a paralimpiai falut se hagyhattuk el, de egy pozitív hozadéka is van az egésznek, mégpedig az, hogy jobban megbecsültük az együtt töltött időt, mert régen találkoztunk a versenytársakkal – fogalmazott Zsófi.

A paralimpiai bajnok úszó elsők között köszönte meg edzője, Jancsik Árpád munkáját a bajnoki cím megszerzése után, mint mondta, nagyon sok mindenen mentek keresztül együtt, mindketten sokat változtak az évek során, az elvégzett kemény munka pedig most hozta meg gyümölcsét.

– Az egyik legbüszkébb arra vagyok, hogy edzőmmel, Árpival élhettem át ezt a nagyszerű élményt. Talán mondhatom, hogy nehezen indult a közös munkánk, de kitapasztaltuk, hogy mivel tudjuk leginkább segíteni a másikat és ez megerősítette a kapcsolatunkat. Feltétel nélkül bízom benne, azt gondolom, hogy mindennek ez a kulcsa. Ráadásul nemcsak az úszásomra figyel, hanem az iskolai teljesítményemet is nyomon követi, a családi szituációkban is támogat, nem is kívánhatnék magamnak jobb edzőt – mondta az aranyérmes úszó.

Konkoly Zsófia jelenleg pihenőidejét tölti, október elején kezdi meg a felkészülést a jövő évi világbajnokságra, emellett már meg is kezdte tanulmányait a PTE-BTK szociális munkás szakán, amelyet elmondása szerint azért választott, mert így több lehetősége lesz másokon segíteni.