Pécsett edzőtáborozott a Dunaújváros női pólócsapata

Published On: 2022 január 14544 words2.7 min read

Kétnapos pécsi edzőtáboron vett részt a Dunaújváros OB I-es női vízilabdacsapata, amely során a PSN Zrt.-Pécsi Sportiskola utánpótlás játékosaival készült a gárda az előtte álló rangadókra.

A dunaújvárosi hölgyek edzője, Mihók Attila szerint nagyon pozitív tapasztalatokkal távozott Pécsről a gárda, amellett, hogy a taktikai elemeket tudták a pólósok gyakorolni, még egy későbbi együttműködésről is tárgyaltak Lukács Gergely szakosztályvezetővel.

– Sűrű szezon előtt állunk és hamarosan rangadókat is játszunk, ezért nem lett volna célszerű azok ellen a játékosok ellen készülni, akikkel pár héten belül élesben mérjük össze tudásunkat a medencében, így esett a választásunk a PSN Zrt.-Pécsi Sportiskola csapatára, amely ellen a lányoknak a maximumot kell adniuk. Nagyon készséges volt mindenki a szakosztályból, köszönetünket fejezzük ki ezúton is azért, mert mindent megtettek annak érdekében, hogy a legjobban érezzük magunkat a városban. Remélem, hogy egy bajnoki arannyal is meghálálhatjuk majd a kedvességüket – mondta a tréner.

Mihók Attila kitért arra is, hogy egy esetleges együttműködésről is tárgyalt Lukács Gergellyel, hiszen a pécsi vízilabdázás remek perspektívát nyújt fiú vonalon a játékosoknak, Dunaújvárosban pedig a női vízilabdának van nagyobb hagyománya.

– Három pécsi kislány már a Dunaújvárossal szerepel a regionális bajnokságokban, szeretnénk ezt célzottabb és tervezhetőbb keretek közé terelni, már tárgyaltunk Lukács Gergely szakmai vezetővel a továbbiakról, bízom benne, hogy tovább tudunk lépni az ügyben – zárta Mihók Attila.

A PSN Zrt.-Pécsi Sportiskola csapatának edzője, dr. Szilágyi Kristóf is nagyon hasznosnak értékelte a két edzőmérkőzést:

– Előzetesen nem biztos, hogy beleillett volna a klasszikus felkészülésünkbe a téli alapozó időszak második hetének elején a két edzőmérkőzés, viszont utólag mindenképp hasznosnak ítélem, mert nemcsak megtörte a monotóniát, hanem mi is nagyon hasznos tapasztalatokat szereztünk. A világ egyik legjobb női csapata ellen egyrészt megtisztelő, másrészt különleges élmény edzőmeccseket játszani. Emellett pedig határozottságból és harciasságból kifejezetten jó lecke volt a közös gyakorlás játékosaink számára. A kollégákkal egyetértettünk abban, hogy mindenképpen érdemes lenne folytatni a közös együttműködést. Reméljük, érdemben is tudtunk segíteni a Dunaújvárosnak a felkészülésben a fontos hazai és nemzetközi mérkőzéseik előtt – fogalmazott dr. Szilágyi Kristóf.