Izgalmas végjátékkal zárult a teremlabdarúgó bajnokság

2022 10

Március első hétvégéjén zárult az I. Focivilág Teremlabdarúgó Bajnokság 2022-es szezonja, rendhagyó módon ezúttal szombaton és vasárnap is megtelt focistákkal a Lauber Dezső Sportcsarnok.

Szombaton a nyílt bajnokság mérkőzéseivel kezdődtek a küzdelmek, ahol a gólarány javítása volt a cél a dobogós csapatoknál a kiélezett bajnokságban. Legjobban az SFL Logisztika csapata hajtotta végre a feladatot a jobb napokat látott Tűz-Partner ellen, majd a Csofém FC gólgazdag mérkőzése következett. A csoport utolsó mérkőzésén a Green Team szolgáltatott meglepetést a harcos Duraku Pékséget legyőzve. A legtöbb találatot Duraku Ermal szerezte, aki 9 góllal járunk hozzá csapata sikeréhez, a legjobb kapus pedig Nagy Márk lett a Csofém FC együtteséből.

A szenior 35+ bajnokságban hármas holtverseny alakult ki. A DPSE gárdája legyőzte a jól küzdő A. Beavert, majd az addig hibátlan Keszüi Sport Egyesület mérkőzött meg a Betli Boys-szal, utóbbi el is vette a későbbi bajnok veretlenségét. A csoport utolsó meccsén, a Karma Kesztyű-Bumblebees találkozón előbbi szerezte meg a három pontot és az ötödik helyet. A csoport legjobb góllövője a Keszüi Sport Egyesület gólvágója, Barlai Lajos lett, a legjobb kapus pedig Juhos Balázs.

A szenior 50+ gárdái az utolsó hétvégén két fordulót játszott. Nagyon szorosan alakultak a meccsek, a dobogós csapatok között csak a gólarány döntött. A győztes FC Gienger Hungária vasárnap győzelemmel búcsúzott a terembajnokságtól, a szombaton rangadót nyerő Duplex Rota 50 együttese lett a második egy góllal lemaradva a bajnoktól. Harmadik helyen az Alpas zárt. A legjobb góllövő 5 góllal Nyilas József lett, a legjobb kapus pedig Bocz Károly, mindketten a bajnok FC Gienger Hungária játékosai.

A Fair Play díjat a legkevesebb szabálytalanságot elkövető FC Gienger Hungária érdemelte ki a torna során.

Nyílt bajnokság végeredménye:

 1. SFL Logisztika
 2. Csofém FC
 3. Duraku Pékség
 4. Misinai Sasok
 5. Green Team
 6. Tűz-Partner

Gólkirály: Duraku Ermal (Duraku Pékség)

Legjobb kapus: Nagy Márk (Csofém FC)

 

Szenior 35+ bajnokság végeredménye:

 1. Keszüi Sport Egyesület
 2. Betli Boys
 3. DPSE
 4. Beaver
 5. Karma Kesztyű
 6. Bumblebees

Gólkirály: Barlai Lajos (Keszüi Sport Egyesület)

Legjobb kapus: Juhos Balázs (Keszüi Sport Egyesület)

 

Szenior 50+ bajnokság végeredménye:

 1. FC Gienger Hungária
 2. Duplex Rota 50
 3. Alpas
 4. DPSE Szigetvár

Gólkirály: Nyilas József (FC Gienger Hungária)

Legjobb kapus: Bocz Károly (FC Gienger Hungária)