Péter Benedek 15. lett a Duatlon Európa-bajnokság U23-as mezőnyében

Published On: 2023 március 22

A Triatlon Szakosztály egyik sportolója, Péter Benedek U23-as korosztályú versenyző is részt vett a Duatlon Európa-bajnokságon, Olaszországban. 

A fiatal tavaly nagy meglepetést okozva szorosan a felnőttek mögött 4. lett a duatlon Országos Bajnokságon. Idén a jól sikerült alapozást követően hatalmas egyéni csúcsot futott 3000 méteren, fedett pályán.

Az U23-as korosztály a felnőtt elitekkel együtt vágott neki az 5 km futás, 20 km kerékpár, 2.5 km futásból álló versenynek. A mezőny erősségét jól mutatja, hogy az elmúlt évek duatlon világbajnokai és érmesei mellett a háromszoros triatlon világbajnok Mario Mola is indult a versenyen.

Az első futás rendkívül nagy tempójú volt, és kicsit soknak is bizonyult ez a kezdés Benedeknek. Kerékpáron a saját bolyával nagyon szépen összedolgozva haladt a technikás pályán, és ezáltal sikerült felzárkóznia. A második futáson már tudta hozni futóklasszisát, és a saját csoportjától messze elfutva a 15. helyet szerezte meg az U23-as mezőnyben.

Összességében nagyon jó, hasznos tapasztalat volt, és nagy lökést ad neki a hamarosan kezdődő duatlon, triatlon szezonra.

Gratulálunk Benedeknek és edzőinek, Adrián Dorottyának, Tarnóczi Tamásnak és Tóth Szilárdnak!