Konkoly Zsófit köszöntöttük

2023 19

Aranyérmet érő világcsúccsal, egy ezüstéremmel és több döntős helyezéssel zárta a berlini világkupát Konkoly Zsófia, a PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola versenyzője. A paralimpiai bajnok sportolót, hazaérkezése után, Sági Zoltán sportigazgató köszöntötte. Konkoly Zsófival beszélgettünk.

A PSN Zrt. – Pécsi Sportiskolát ketten képviseltétek a berlini világkupán. Rajtad kívül Iván Bence is úszott, és edzőtök, Jancsik Árpád kísért el titeket. A felkészülés egy állomása vagy csúcsverseny volt számodra ez a verseny?

– Egyértelműen a felkészülés egy állomása volt, az idei fő versenyem, akárcsak Bencének is, a nyári világbajnokság lesz. Március 18-a és április 8-a között ciprusi edzőtáborban vettem részt, és azóta is keményen edzettem. Négy nap alatt hat versenyszámban indultam, kíváncsi voltam, milyen állapotban vagyok.

100 méter pillangón paralimpiai bajnok vagy, ezzel a versenyszámmal kezdted a világkupát. Egy második helyet sikerült szerezned, aztán a nem olimpiai számban, 200 pillangón óriási eredményt értél el. Számítottál arra, hogy megdöntöd a saját világcsúcsodat?

– Nem számítottam rá. Örültem az ezüstéremnek, aztán hatalmas öröm volt számomra, hogy a 2:28.44-es korábbi világcsúcsomat 2:26.17-re javítottam. Nagyon boldog vagyok. Igen, ez nem olimpiai versenyszám, de jó szintfelmérő volt. Összesen négy döntőt úsztam Berlinben, elégedett vagyok. Az összesített ponteredményben pedig második lettem. Iván Bence 200 vegyesen úszott döntőt.

Hogyan folytatódik a felkészülésed, mikor lesznek a versenyeid? A világ legjobb paraúszói, köztük te és Bence, idén nyáron Manchesterben versenyeznek.

– Június másodikán lesz az országos bajnokság, aztán az év legnagyobb versenyére, a világbajnokságra utazunk. Bence kettő, én négy számban indulok majd. 100 méteres pillangóúszásban, valamint 200 méteres vegyesúszásban szeretném megvédeni bajnoki címemet.