Bicsák Bence hatodik lett Montrealban

Published On: 2023 június 26

Bicsák Bence, a PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola versenyzője nagyszerű teljesítményt nyújtva hatodikként ért célba a triatlonosok világbajnoki sorozatának szombati sprint távú viadalán, Montrealban.

A 750 méter úszásból, 20 kilométer kerékpározásból és 5 kilométer futásból álló versenytávot, Bicsák Bence 54:07 perc alatt teljesítette, és ezzel megszerezte a hatodik helyet. A PSN ZRt. – Pécsi Sportiskola versenyzője kerékpározásban nyújtott remek teljesítményt és jött fel a 6-7. pozíció környékére, végül futásban biztosította be végső helyezését. Az 51 fős mezőny másik két magyar indulója közül Faldum Gábor a 27. helyen zárt 55:24 perces idővel, míg Tóth Tamás 36. lett 56:27 perccel. A versenyt az ausztrál Matthew Hauser nyerte 53:47 perces időeredménnyel, míg másodikként a brazil Manoel Messias, harmadikként pedig a belga Jelle Geens végzett. Korábban a női viadalon Bragmayer Zsanett kiváló versenyzéssel nyolcadik lett, s ott az 54 fős mezőnyben Horváth Karolina Helga a 46. pozícióban zárt.

Bicsák Bence verseny utáni nyilatkozata:

„Végre sikerült visszaverekednem magam a top 10-be. Jó volt visszatérni egyik kedvenc versenyhelyszínemre. Neoprénes úszás után a 25. hely környékén jöttem ki a vízből, ami előrelépés, de még mindig üldözni kellett az első bolyt bringán. Szerencsére az esős körülmények segítettek a zárkózásban, majd miután felértem, végig elöl helyezkedtem, megvolt az erőm. Futásra a 2. helyen mentem ki, innen bennem volt, hogy kötelező megcsinálni a top 10-et, de szerencsére bele tudtam feledkezni a versenyzésbe, és csak élveztem, hogy ilyen kiváló atlétákkal futhatok. Végül a hajrám lehetett volna jobb is, de így is a 6. helyen jöttem be, amely életem második legjobb eredménye sprint távon. Maradt bennem hiányérzet, még mindig nem érzem igazán a formát, de hiszek benne, hogy ebben még sok van!  Sajnos a váltóversenyt törölték, mert Montrealt elöntötte az erdőtüzekből származó füst, így nem tudtuk magunkat csapatként megmutatni.

Köszönöm mindenkinek, aki küldi nekem az erőt, az edzőim munkáját és a csapattársaim mindennapos biztatását, valamint a klubom, a szövetség és a szponzoraim támogatását!”