Eredményes fiú kézilabdatorna Valpóban

2023 szeptember 11

Nagyszerű hétvégét zárt a PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola U13-U14-es csapata a nemzetközi fiú kézilabda utánpótlás tornán, a horvátországi Valpóban (Valpovo). Több, a kupán résztvevő csapattal is egyeztetve, biztosan lesz folytatás Horvátországban és Pécsett is.

Horvát első osztályban szereplő felnőtt csapatok utánpótlás gárdái szerepeltek a hétvégi nemzetközi fiú kézilabda utánpótlástornán, Valpovo-ban. A PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola U13-U14-es csapata összesen 8 mérkőzést játszott. A megszerzett pontok a 7. helyre volt elegendőek.

Eredmények:

Csoportmérkőzések:

PSN Zrt. Pécsi Sportiskola – RK Feniks: 12-13

Ivan Vinkovci – PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola: 13-12

ORK Brcko – PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola: 17-17

PSN Zrt. Pécsi Sportiskola – RK Nexe: 16-12

Koprivnica – PSN Zrt. Pécsi Sportiskola: 20-12

Helyosztók (7-12. helyért):

Sloboda Tuzla – PSN Zrt. Pécsi Sportiskola: 16-17

RK Valpovo – PSN Zrt. Pécsi Sportiskola: 19-22

PSN Zrt. Pécsi Sportiskola – RK Osijek: 14-4

A csapat tagjai: Barlai Bende, Erdősi Kristóf, Fabon Gergő, Gerner Marcell, Harmat Zétény, Kakas Barnabás, Kecskés Marcell, Márton Gergely, Mester Balázs, Monostori Levente, Nyuschal Kende, Pintér Adrián, Szommer Gergő, Winkler Dávid

Edzők: Kovács Gábor, Kovács Jenő

Kovács Gábor: “A torna egészét tekintve mind játékban, mind küzdőszellemben jól vizsgázott a csapat. A Koprivnica elleni találkozót kivéve, jó fizikálisan és erőnlétben is partiban voltunk a horvát első osztály fiókcsapataival.  Egy nagyszerű szervezésű és jó gárdákkal teletűzdelt tornán vagyunk túl. A teljes csapatot, mind a 14 játékosunkat dicséret illeti, mindenki számára volt lehetőség, hogy “megmutassa” magát és éljen minden egyes játékperccel. Nagyszerű egyéni teljesítményekkel zártunk és a második mérkőzéstől kezdve komoly csapatmunkát tettünk le az asztalra. Jó volt látni, ahogy segítettük és biztattuk egymást, ahogy a kispad és pálya egyben volt. A játék öröme mindenki arcán felfedezhető volt, és talán ez a legfontosabb. A fejlődésünknek kiváló alkalmat adott a torna és fontos állomása volt ez a hétvége a közelgő bajnoki rajt előtt.”

Több, a tornán résztvevő csapattal is egyeztetve, biztosan lesz folytatás Horvátországban és Pécsett is.