Japánban és Olaszországban szerepeltek triatlonosaink

2024 május 13

A már biztosan paralimpiai résztvevő Mocsári Bence, a párizsi olimpiai kvótáért versenyben lévő Bicsák Bence és az U23-as korosztályú Soós Gergő is nemzetközi versenyen szerepelt hétvégén.

Tóth Szilárd, a PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola triatlon szakosztályvezetőjének beszámolója:

Mocsári Bence, szakosztályunk paratriatlon versenyzője, egy közel 3 hetes ciprusi edzőtábor után érkezett meg Japánba. A paralimpiai felkészülésének következő állomása a jól ismert yokohamai versenypályán rendezték meg. Öt napja volt Bencének, hogy megszokja az ottani időzónát és ráhangolódjon az idei eddigi legerősebb mezőnyt felvonultató versenyre. Az úszáson nagy verekedésbe keveredett egy brazil versenytársával, aki utána az egyik ausztrált is erősen akadályozta. Bence ennek ellenére nagyon jól tartotta magát és a végén sikerült is visszazárkóznia. Nagyon jó depózást követően a harmadik helyen ment ki kerékpározni. Hamar az élre állt és folyamatosan az első második helyen tartotta a pozícióját. 5-6 versenytársával együtt 1 percen belül voltak egymáshoz képest. Második helyen szállt le a kerékpárról, de ismét nagyon jól depózott és a futást az élen kezdte meg. Papírforma szerint az 5. legjobb futó volt az első hat főből, de nagyon jó tempóban sikerült teljesítenie a záró számot is, amivel a negyedik helyen zárt szoros versenyben. Összességében hatalmasat lépett előre mindhárom számban és teljesen felzárkózott a párizsi dobogóesélyes versenyzőkhöz. A paralimpiai kvalifikációs ranglistán a kétszeres olimpiai bajnok német Schulzot megelőzve feljött a 4. helyre. Mocsári Bence egy hét múlva Üzbegisztánban folytatja a versenyzést.

Szintén Yokohamában versenyzett Bicsák Bence is, aki a párizsi olimpiai indulásért van versenyben. Bence kvalifikációs pozíciója megnyugtatónak tűnik. Múlt heti jól sikerült kínai világkupa után itt is kedvező előjelekkel indult. A küzdelmes úszás után kerékpáron sikerült felérniük az első bolyra. Szerencsésen megúszta a hatalmas tömegbukást is a középső szám utolsó körében. Azonban az erős kerékpározástól futásra elfogyott az ereje és rosszulléttel is küzdött. Végül a 35. helyen fejezte be a versenyt.

Soós Gergő elsőéves U23-as versenyzőnk pedig Caorle-ben indult idei első Európa-kupáján immár a felnőttek között. Gergő remekül úszott a 70 fős mezőnyben. Tizenegyedikként fejezte be a kezdő számot és kerékpáron, így könnyedén tudott csatlakozni a hatalmas első bolyhoz. A 20 km utolsó negyede volt ami elmondása szerint nehezebben esett. Futásra azonban eléhezett ezért nem sikerült a tudásszintjének megfelelőt futnia. A célba 46. helyen ért be. Jó kezdés ez tőle, amit két lengyel Európa-kupa fog követni hamarosan.