Tiszaújvárosi Triatlon Fesztivál 2024

2024 július 09

Öt sportolónk vett részt a 25. Tiszaújvárosi Triatlon Fesztiválon. A legjobb eredményt Makkos Szabolcs érte el, aki a 14. helyen ért célba a magyar utánpótlás gála serdülő futamában.

Tiszaújvárosban rendezték hétvégén a Junior Európa-kupa, Felnőtt Világkupa, valamint Magyar Utánpótlás Gálát.

A junior Európa-kupán a PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola két triatlonosa, Deák Boglárka és Draxler Alexia indult. A versenyen 3 elődöntős futamot rendeztek a junior hölgyeknek. Deák Boglárka futamában 21. helyen ért célba, Darxler Alexia 24-dikként lépte át a célvonalat, így egyik versenyző sem kvalifikálta magát a döntőbe.

A felnőtt világkupa futamokon két fiatal triatlonos, Péter Benedek és Soós Gergő Gyula képviselte Pécset. Benedek futamában 20. helyezést ért el, Gergő pedig sérülésből felépülve szintén a 20. helyen futott be, így egyikőjük sem került be a vasárnapi döntőbe.

A magyar utánpótlás gálára nemenként és korosztályonként az országos ranglista első 18 helyezett versenyzőjét hívták meg. A serdülők között, a PSN Zrt. – Pécsi Sportiskolából Makkos Szabolcs versenyzett, aki egy kevésbé jól sikerült felszállást követően egyedül teljesítette a 12,5 km kerékpározást, majd a futáson megkezdte a felzárkózást a mezőnyhöz, és végül a 14. helyen ért célba.