Mini Eb-torna és tavaszi minibajnokság díjátadó

2024 július 10

A Pécsi Kispályás Labdarúgó Tavaszi Minibajnokság díjátadó ünnepségével kezdődött a Mini Eb-torna a Várkői Diáksport Központban. A díjakat Sági Zoltán, a PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola sportigazgatója, valamint Végső Ferenc, a minibajnokság főszervezője adta át a díjakat a helyezetteknek és a különdíjasoknak.

Nyílt Mini-bajnokság

 1. Duraku Pékség
 2. Misleny Klíma
 3. DPSE
 4. Csofém FC

Gólkirály: Nagy Norbert (Milseny Klíma)

Legjobb kapus: Kónya Dávid (Duraku Pékség)

Amatőr Mini-bajnokság

 1. TEREFERE
 2. LILKOR
 3. HOLCIM

Gólkirály: Schweier Csaba 10 gól (CAPRI)

Legjobb kapus: Simara Balázs (HOLCIM)

Focivilág Szenior 40+ Mini-bajnokság

 1. Forza Yellows 40+
 2. HARMAN
 3. ATS-Focivilág-Varga
 4. Keszüi Sportegyesület

Gólkirály: Schweier Csaba (Forza Yellows 40+) 12 gól

Legjobb kapus: Schweitzer Kálmán (GLT DELTA HAVEROK)

Szenior 50+ Mini-bajnokság

 1. Forza Yellows 50+
 2. Pécsi Honvéd Old Boys
 3. ALPAS
 4. TECHNIQ 2000

Gólkirály: Vokó Tamás (Pécsi Honvéd Old Boys) 18 gól

Legjobb kapus: Magyar Tamás (ALPAS)

A teljes bajnokság Fairplay díjas csapata: AND-ATT Kft. (Amatőr bajnokság)

A díjakat az ATS Focivilág ajánlotta fel a Baranya Vármegyei Labdarúgó Szövetség támogatásával. A PSN Zrt. fürdőbelépővel kedveskedett a Mini EB-re nevező csapatoknak a DPSE pedig egyéb felajánlással élt a jótékonykodóknak, így senki sem távozott üres kézzel erről a napról.

A díjkiosztó után kezdődött a 16 csapatos Mini Eb-torna, 4 pályán. A torna bevételét Supák Gergő gyógykezelésének támogatására ajánlották fel a szervezők. A mérkőzések között a résztvevők kvízt töltöttek ki, valamint célba rúgó versenyre is jelentkezhettek. A negyeddöntők között akadt sima és szoros is, de végül. az albán, grúz, spanyol és portugál négyes kerekedett felül vetélytársaikon. Az elődöntők némelyike igen parázs csatát hozott, de mindkettő eredménye a rendes játékidőben dőlt el. A bronzmérkőzésen Portugália nyerte Spanyolországgal szemben, míg az Albánia – Georgia döntőn az albánok 4-0-ra is vezettek, de végül Georgia egyenlített és büntetőpárbajban kerekedett felül Albánia. Érdekesség, hogy a tavaszi Mini-bajnokság nyílt csoportját is ők, azaz a Duraku Pékség csapata nyerte. A célba rúgó verseny győztese Resch Péter lett, a kvízt pedig Magyarország csapata nyerte. A torna gólkirályi címét Kabashi Shaqe (Albánia, Duraku Pékség) nyerte el.